Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De belofte van Tyadeke.

De kerk van Krewerd werd rond 1280 gesticht. De bouw van de kerk hangt nauw samen met de Steenhuizerborg die ooit bij het dorp stond, iets ten zuiden van de kerk. In deze borg woonde de rijke weduwe Tyake, die God beloofde om een kerk te bouwen als haar zoon Menco genas van zijn ziekte. Wilt u weten hoe het afloopt? Leest u dan het verhaal over de kerk van Krewerd.