Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De preekstoel van Fransum

Na de reformatie zijn in Nederland acht middeleeuwse preekstoelen bewaard gebleven, waarvan drie gemaakt van baksteen. Het exemplaar in Fransum is de oudste bakstenen preekstoel van Nederland! In dit verhaal leest u meer over preekstoelen van voor en na de reformatie – en natuurlijk ook over de bakstenen preekstoel van Fransum.