Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De nieuwe kerk van Den Horn

De ligging van de kerk van Den Horn is opmerkelijk: de kerk ligt niet centraal in het dorp, maar aan de rand ervan. Hoe is dat zo gekomen? We kunnen u in ieder geval verklappen dat de bouw van deze kerk niet zonder slag of stoot ging en zelfs voor diepe verdeeldheid van de bevolking van Den Horn zorgde. Wilt u alles weten over de onstuimige geschiedenis van deze kerk – en over de patroonheilige Margriet die in deze regio vaak voorkwam? Lees dan het verhaal over de kerk van Den Horn.