Kerken

Hier vindt u het overzicht van alle SOGK-kerken. Elke kerk en uiteraard ook beide synagogen beschikken over een eigen website. Links: alle kerken alfabetisch gerangschikt en rechts binnen een letter (alfabetisch) gerangschikt.

Kerk Eenrum

Exterieur Eenrum

De kerk is grotendeels van baksteen gebouwd in de 13e eeuw. Van de oorspronkelijke ingangen rest alleen de zuidelijke. Binnen contrasteren wit gestucte meloengewelven met het donkerbruine meubilair. Het interieur heeft de Beeldenstorm, dankzij pastoor Louwe Fritema, overleefd. De 17e eeuw bracht ingrijpende verbouwingen: de grote toren, voltooid in 1652, grotere ramen die in de 20e eeuw weer vervangen zijn door laatromaanse ramen.

Tegenwoordig is de kerk onderdeel van het beschermde dorpsgezicht van Eenrum en het ligt aan het Pieterpad.

Zie verder: kerkeenrum.nl/

Adres: