Rondleidingen Ulrum

Datum16 Feb 2019

Tijdens de rondleiding en lezing in Ulrum gaat u terug naar 1834. U voelt dan hoe dapper De Cock en zijn aanhangers waren. En hoe belangrijk voor de Nederlandse geschiedenis.

Met en roman terug in de tijd

In 2018 verscheen de roman De Afscheiding van Marcel de Jong. Het is een meeslepend verhaal over de kerkstrijd in 1834 die totaal uit de hand liep. Een bizarre geschiedenis over de strijd tussen een strenggelovig volk en een liberale elite. Een strijd tussen arm en rijk, tussen kerk en staat. Maar het verhaal gaat ook over nu. Het laat je nadenken over de vrijheid van meningsuiting, godsdienst en onderwijs. Tijdens de rondleiding en lezing in Ulrum gaat u terug naar 1834.

Het programma duurt 2,5 uur. Het bestaat uit drie onderdelen: een afscheidingswandeling door Ulrum, een rondleiding in de Catharinakerk en een lezing in gebouw Irene.

De data: 16 maart, 20 april, 25 mei, 13 juli, 17 augustus
De rondleidingen starten steeds om 14.30 uur in gebouw Irene Hendrik de Cockstraat 3, Ulrum en duren tot circa 17.00 uur.

De kosten bedragen € 15. Donateurs van de Stichting Oude Groninger Kerken krijgen een korting en betalen
€ 12,50. Na afloop is het boek te koop en signeert de auteur.