Datum06 Jun 2019

De schrijver Marcel de Jong geeft regelmatig lezingen over de roman en de geschiedenis van de Afscheiding in 1834. Zo ook op donderdag 6 juni in de remonstrantse kerk in Groningen.

Op donderdag 6 juni 19.30 uur verzorgt Marcel de Jong, schrijver, columnist en journalist een lezing in de remonstrantse kerk, het kantoor van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) met de titel: ‘De Afscheiding’. Tijdens deze lezing gaat u terug naar 1834. U voelt dan hoe dapper De Cock en zijn aanhangers waren. En hoe belangrijk voor de Nederlandse geschiedenis. De Afscheiding uit 1834 begon in de Catharinakerk in Ulrum en is onlosmakelijk verbonden met dominee Hendrick de Cock.

De details

Lezing De Afscheiding
Datum: donderdag 6 juni
19,30 - 21.30 uur (deur open 19.00 uur)
Kosten: gratis voor donateurs van de SOGK en € 2,50 voor niet-donateurs.
Aanmelden kan via ondestaande mail.

Reacties bezoekers

“Prachtige vertelling.”
“Was bijzondere ervaring. Enthousiaste en kundige presentator van zijn boek.”
“Gisteren een gepassioneerde Marcel de Jong gehoord over zijn nieuwe boek De Afscheiding. De historische roman gaat over een bizar deel van de Nederlandse geschiedenis. Ik ben geraakt en ben al begonnen aan het boek! Een aanrader!”
“Boeiend!”
“Aanstekelijk, het enthousiasme van de schrijver.”
“Blij dat ik geweest ben.”
“Heb een veel beter begrip gekregen van de achtergronden van de kerkstrijd.”

Bio Marcel de Jong

Marcel de Jong is schrijver sinds 1997. Bij uitgeverij Passage verschenen drie romans: Tropenkolder(2010), Geen les meer (2011) en Coma (2014). In 1997 en 1998 was hij op Bonaire verslaggever van de Antilliaanse editie van het Algemeen Dagblad. Sindsdien schrijft hij regelmatig artikelen in diverse kranten. Op dit moment is hij columnist bij de Delftse Post en freelancejournalist voor het AD.