Ontmoeting met onze donateurs in Deventer

Datum27 Sep 2019

Na het succes van onze donateursontvangst begin dit jaar in Utrecht, komen we weer naar u toe, dit keer naar Deventer. Op vrijdag 27 september zijn wij te gast bij NV Bergkwartier - Mij tot Stadsherstel in Deventer, die net als de SOGK dit jaar vijftig jaar bestaat. Hiervoor nodigen we onze donateurs uit Deventer en omgeving van harte uit. Een aantal medewerkers van de Stichting Oude Groninger Kerken is ook dit keer weer van de partij.

Ontvangst in Deventer

We ontmoeten elkaar graag om 10.30 uur in de Bergkerk van Deventer met een kopje koffie met iets erbij, gevolgd door een korte inleiding over het NV Bergkwartier door directeur Barend Jan Schrieken. Vervolgens gaan we op pad om een aantal panden te bekijken. De lunch, tussen 12.00 en 13.30 uur, willen we graag samen met u gebruiken in de Latijnse School (deze kosten zijn voor uw eigen rekening). Leuk om dan nader kennis met elkaar te maken.

Te gast bij NV Bergkwartier

Het middagprogramma wordt aangeboden in het Geert Grootehuis. Geert Groote (1340-1384) is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis. Tot ver buiten onze landsgrenzen is hij bekend als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Hier krijgt u een rondleiding en kunt u op eigen gelegenheid rondkijken. Uiteraard sluiten we nog weer af met een kopje koffie o.i.d. Omstreeks 15.30 uur denken we het programma af te sluiten.

Van harte welkom!

Geeft u vooraf aan ons door wanneer u van de partij bent, dan weten we even met hoeveel mensen we rekening kunnen houden. U kunt dit laten weten via info@groningerkerken.nl of 050- 3123569. Aan deze ontmoeting in Deventer zijn behalve voor de lunch geen kosten verbonden. U bent onze gast! De donateursontvangst is een van onze activiteiten in het kader van ons jubileumjaar.
Deze excursie is in principe bedoeld voor onze donateurs buiten Groningen, maar mocht u als Noorderling naar Deventer willen komen, dan bent u natuurlijk ook welkom!