Kerstwandeling 2018

Datum26 Dec 2018

Op tweede kerstdag organiseren we een begeleide kerstwandeling door de stad Groningen met het thema ‘50 jaar Groningen – 1969­2019’. In 2019 is het vijftig jaar geleden dat de SOGK werd opgericht door een groep zeer betrokken en gemotiveerde mensen, in een tijd waarin vele kerken bedreigd werden door ernstig en onaanvaardbaar verval. Hoe zag de stad er in 1969 uit en zijn er sindsdien ook kerken verdwenen dan wel gebouwd?

Opgave voor de wandeling is noodzakelijk!

Op woensdag 26 december gaan we met een deskundige gids op zoek naar sporen uit die tijd. De wandeling start in de remonstrantse kerk, Coehoornsingel 14 in Groningen om 14.00 uur, de kerk is open vanaf 13.30 uur. We beginnen met een korte inleiding waarna we op stap gaan. Om circa 15.45 uur eindigen we weer op het vertrekpunt. U wordt hier dan ontvangen met een drankje, aansluitend volgt om 16.15 uur een kort concert. Rond 17.00 uur wordt het programma afgesloten.

De kosten voor de wandeling, inclusief concert, bedragen 8,75 p.p. (kinderen tot en met 11 jaar 6,­-). Donateurs betalen slechts 7,­- (kinderen 5,­-). Het concert kan ook apart bezocht worden; de toegangsprijs bedraagt dan 6,­-(donateurs 4,80).

Opgave
Opgeven voor wandeling en concert via de mail of 050 ­ 312 35 69. Dit kan tot vrijdag 21 december!

Wandeling vooraf en concert na

Na de korte inleiding vertrekken de wandelaars met gids voor de kerstwandeling door Groningen. Circa 15.45 zijn de wandelaars terug in de remonstrantse kerk waar de warme chocolademelk en de glühwein dan klaar staan. Om 16.15 uur begin het drie kwartier durende kerst(barok)concert Dit concert kan ook apart bezocht worden. Het concert wordt uitgevoerd door Barokensemble (instrumentaal) van VRIJDAG o.l.v. Tim Veldman en Gli Limoncelli (zang) o.l.v. Jankees Braaksma met Kerstcantates van Buxtehude en Selle.