Kerken- en marentocht - Boottocht

Datum25 Jan 2019

Sinds vier jaar vaart er met veel succes in Appingedam een rondvaartboot. Deze wordt met veel succes gerund door vrijwilligers. Overleg van de rondvaartbootcommissie met de Stichting Oude Groninger Kerken heeft geleid tot een kerken- en marenroute met het Damsterveer vanuit Appingedam. Op vrijdag 7 juni en vrijdag 6 september zijn de eerste tochten gepland.

Kerken- en marentocht - Boottocht

Het programma voor deze tocht is als volgt:
10.30 uur: ontvangst in Paviljoen Overdiep in de Jachthaven van Appingedam met koffie en gebak.
11.00 uur: vertrek Damsterveer (maximaal 45 personen) vanuit de Jachthaven. We varen door het eeuwenoude centrum van Appingedam onder de hangende keukens door richting Tjamsweer. Via het Damsterdiep komen we bij het Oosterwijtwerdermaar en varen richting Oosterwijtwerd. Daar leggen we rond 12.30 uur aan bij eetcafé de Boerderij waar we de lunch gebruiken. Na de lunch wandelen we naar de Mariakerk (450 meter)in Oosterwijtwerd en is er uitleg door een plaatselijk commissielid van de SOGK.

Hierna gaan we weer aan boord en varen naar de haven van Leermens. Een kleine wandeling brengt ons bij de Donatuskerk. Hier krijgen we weer uitleg van het plaatselijk commissielid en maken we kleine wandeling door het dorp. We sluiten af met een mini High Tea in het Dorpshuis waarna we weer aan boord gaan en tegen 18.00 uur weer in Appingedam zijn. De dag afsluiten met een etentje? Denk eens aan Paviljoen Overdiep aan de Stadshaven of restaurant de Basiliek in de Solwerderstraat.
Gedurende deze dag is er een gids aanwezig die als geen ander de bijzonderheden van deze tocht en het landschap kan vertellen zoals: steenfabrieken, mosterdmakerij, oliemolen, wierde-afgravingen enz.

De details

Prijs € 45,-- p.p.all in exclusief diner
Minimale deelname 20 personen, maximaal 45.
Verdere inlichtingen en boekingen bij de VVV Appingedam, Mevr.Dineke van Dijken, tel. 06-37321885 of via de mail.
Ook voor groepen is de tocht te boeken.