Datum10 Mei 2019

De SOGK organiseert op vrijdag 10 mei een begeleide (bus)excursie naar Appingedam en Groningen, de locaties uit het nieuwste boek van Pauline Broekema: Het uiterste der zee. Twee korte stadswandelingen en een kort bezoek aan de Joodse begraafplaats in Groningen vormen onderdeel van deze excursie. Pauline Broekema is zelf aanwezig om te vertellen over het boek en de omgeving.

Excursie Pauline Broekema

In oktober 2018 verscheen Het uiterste der zee, geschreven door Pauline Broekema. Het verhaal van twee Joodse families toont de veerkracht en de moed van mensen en laat op indringende wijze herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd. Dit boek speelt zich voor een groot deel af in Appingedam en Groningen.

10 mei 2019

De bus vertrekt om 9.30 uur vanaf het Hoofdstation, halte rondvaartboot, via Appingedam, lunch in Loppersum en dan terug naar Groningen. Na een korte bustour door de stad worden de deelnemers om circa 15.00 uur afgezet nabij de synagoge in de Folkingestraat. Hier volgt dan een wandeling om te eindigen in de remonstrantse kerk (kantoorlocatie van de SOGK). Hier drinken we een kop koffie/thee en vertelt Pauline over de bevrijding van Groningen, zij illustreert dit aan de hand van beelden van de bevrijders op het Hereplein. Ook bent u hier in de gelegenheid de uitgave Het uiterste der zee te kopen en deze uiteraard te laten signeren door de schrijfster. Om circa 17.00 uur sluiten we deze dag af.

Aanmelden en de prijs

U kunt zich voor deze dagvullende excursie (incl. lunch en koffie/thee) opgeven via onderstaande mail o.v.v. Excursie Pauline Broekema 10 mei 2019. De prijs bedraagt voor donateurs van de SOGK € 36,00 (niet­donateurs betalen € 45,00).