Overig augustus 2020

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Stiltemoment

Op vrijdag 28 augustus is er weer een stiltemoment in de kerk van Zuurdijk. Ds Tinus Gerrits uit Leens steekt om 16 uur een kaars aan, Peri Kim improviseert op het gerestaureerde Rohlfingorgel, Tinus Gerrits zal een korte toelichting uitspreken, leest de psalm, en dan is er stilte……… Tot slot leest Ditta Kombrink de psalm in het Gronings. De stiltemomenten volgen de nummering van de psalmen. Er werd ooit begonnen met psalm 1. Deze keer staat het in het teken van psalm 57. Bezoekers zijn van harte welkom om te luisteren en de stilte mee te beleven. Ze kunnen dan ook genieten van de prachtige tentoonstelling van Heidi Prost, ‘Im Gesichtskreis’, het bekijken zeer waard. Toegang vrij, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Corona classics in Mariakerk Krewerd

Vanaf zondag 26 juli 2020 elke zondagmiddag corona-vrij genieten van het orgel van Krewerd. Organist Hans Nomen uit Warffum is uw gastheer - hij verzorgt - met 'handen en voeten' - orgelmuziek uit vervlogen tijden en praat u tussen het spelen door bij over de muzikale meesters uit het verleden. Een laagdrempelig evenement waar u kunt binnen wippen en vertrekken wanneer u dat schikt. Corona-vrij genieten van muzikale klassiekers!