Monnikenwerk - Kunst in de kerk

Datum 19 Aug 2020

Datum Baflo, Den Andel, Eenrum, Eenum, Leermens, Loppersum, Saaxumhuizen, Westeremden, Westernieland, Zandt, 't : Provincie Groningen

Monnikenwerk - Kunst in de kerk

In de sobere ruimte van een middeleeuwse kerk werken elf kunstenaars zes woensdagen aan hun monnikenwerk - kunst, die soms raakt aan iets dat groter is dan wij. Aan het einde van de werkdag zijn bezoekers welkom om kerk en kunst te ervaren. Dit is de derde editie en ook nu hopen de deelnemers samen met bezoekers te ontdekken waartoe de verstilde sacrale ruimte van een kerk uitnodigt. Omdat vorige jaren voor zowel kunstenaar als bezoeker ontroerende ervaringen waren, doen dit jaar in tien kerken elf kunstenaars mee.
Monnikenwerk vindt plaats op de woensdagen 15, 22 & 29 juli en 5, 12 & 19 augustus.
Ronde Noord loopt van Baflo via Den Andel, Westernieland en Saaxumhuizen naar Eenrum. Ronde Oost is in Loppersum, Eenum, Leermens, 't Zandt en Westeremden.

Alle kerken zijn geopend voor publiek van 17.00 – 20.00 uur. De kerk van Eenrum sluit op 22 juli, en op 5 en 19 augustus om 19.30 uur.

Provincie Groningen
kerken