Overig augustus 2020

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Rondleiding Mariakerk - AFGELAST TOT 1 JUNI

AFGELAST TOT 1 JUNI De Kerk is vanaf april t/m oktober, dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur. Om de 6 weken, zie data hieronder, geeft Johanna Kroes op zaterdag rondleidingen tussen 13.30 uur en 16.30 uur, duur ± 45 min. zaterdag 16 meizaterdag 20 junizaterdag 1 augustuszaterdag 19 septemberzaterdag 31 oktoberOrganist Hans Nomen bespeelt op zaterdag 28 maart het Hintsz orgel tussen de rondleidingen door. Deze keer speelt hij muziek van Johann Sebastian Bach, Johann Christoph Bach 1642-1703 (een neef van de vader van Johann Sebastian) en Johann Bernhard Bach 1676-1749 (een ver familielid van Johann Sebastian, zij hebben dezelfde overgrootvader).Wie kent de naam van Bach niet. Een muzikale familie waarvan Johan Sebastian Bach wel de meest bekende is. Hij is geboren op 21 maart 1685 en nu, meer dan 300 jaar later, genieten we nog steeds van zijn muziek. De Mariakerk in ’t Zandt wil daarom die muziek weer eens laten horen op het fantastische orgel, gebouwd in 1662 door de gebroeders Huis. In 1700 is het orgel grondig verbouwd door Hintsz en in 1791 nog eens door Schnitger en Freytag, Deelname is gratis, hoewel een gift altijd van harte welkom is. Opgave vooraf is niet nodig. Wenst u buiten bovenstaande data om een rondleiding voor een groep, graag contact mailen naar: onderstaand e-mailadres.Bij het “Rustpunt” Hoofdstraat 33 heeft u de mogelijkheid om koffie/thee te drinken.

Tekenen met waddenschilder Geurt Busser

Geurt Busser vertelt vooraf aan de workshop over zijn expositie ‘Uit Liefde’ in het koetshuis. Daarna ga je tekenen op het landgoed. Voor koffie en lunch wordt gezorgd. Leer de fijne kneepjes van de tekenkunst Waddenschilder Geurt Busser is ook een fanatiek tekenaar. Met een Japans penseel tekent hij in snelle lijnen, zelfs nog tijdens de vaart. In deze workshop werk je met zacht potlood, kneedgum en/of Siberisch krijt. Geurt Busser maakt je deelgenoot van zijn verwondering overr licht en landschap en leert je ondertussen de fijne kneepjes van de tekenkunst. Kijk voor het volledige programma van de workshop op onderstaande website. ReserverenOpgeven kan via onderstaand e-mailadres. Maximaal 10 deelnemers per dag, dus geef je snel op!

Monnikenwerk - Kunst in de kerk

In de sobere ruimte van een middeleeuwse kerk werken elf kunstenaars zes woensdagen aan hun monnikenwerk - kunst, die soms raakt aan iets dat groter is dan wij. Aan het einde van de werkdag zijn bezoekers welkom om kerk en kunst te ervaren. Dit is de derde editie en ook nu hopen de deelnemers samen met bezoekers te ontdekken waartoe de verstilde sacrale ruimte van een kerk uitnodigt. Omdat vorige jaren voor zowel kunstenaar als bezoeker ontroerende ervaringen waren, doen dit jaar in tien kerken elf kunstenaars mee. Monnikenwerk vindt plaats op de woensdagen 15, 22 & 29 juli en 5, 12 & 19 augustus. Ronde Noord loopt van Baflo via Den Andel, Westernieland en Saaxumhuizen naar Eenrum. Ronde Oost is in Loppersum, Eenum, Leermens, 't Zandt en Westeremden. Alle kerken zijn geopend voor publiek van 17.00 – 20.00 uur. De kerk van Eenrum sluit op 22 juli, en op 5 en 19 augustus om 19.30 uur.