Overig augustus 2020

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Tekenen met waddenschilder Geurt Busser

Geurt Busser vertelt vooraf aan de workshop over zijn expositie ‘Uit Liefde’ in het koetshuis. Daarna ga je tekenen op het landgoed. Voor koffie en lunch wordt gezorgd. Leer de fijne kneepjes van de tekenkunst Waddenschilder Geurt Busser is ook een fanatiek tekenaar. Met een Japans penseel tekent hij in snelle lijnen, zelfs nog tijdens de vaart. In deze workshop werk je met zacht potlood, kneedgum en/of Siberisch krijt. Geurt Busser maakt je deelgenoot van zijn verwondering overr licht en landschap en leert je ondertussen de fijne kneepjes van de tekenkunst. Kijk voor het volledige programma van de workshop op onderstaande website. ReserverenOpgeven kan via onderstaand e-mailadres. Maximaal 10 deelnemers per dag, dus geef je snel op!

Rondleiding Mariakerk

De Kerk is vanaf april t/m oktober, dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur. Om de 6 weken, zie data hieronder, geeft Johanna Kroes op zaterdag rondleidingen tussen 13.30 uur en 16.30 uur, duur ± 45 min. zaterdag 16 meizaterdag 20 junizaterdag 1 augustuszaterdag 19 septemberzaterdag 31 oktoberDeelname is gratis, hoewel een gift altijd van harte welkom is.Opgave vooraf is niet nodig. Wenst u buiten bovenstaande data om een rondleiding voor een groep, graag mailen naar: onderstaand e-mailadres.Bij het “Rustpunt” Hoofdstraat 33 heeft u de mogelijkheid om kofie te drinken.

Corona classics in Mariakerk Krewerd

Vanaf zondag 26 juli 2020 elke zondagmiddag corona-vrij genieten van het orgel van Krewerd. Organist Hans Nomen uit Warffum is uw gastheer - hij verzorgt - met 'handen en voeten' - orgelmuziek uit vervlogen tijden en praat u tussen het spelen door bij over de muzikale meesters uit het verleden. Een laagdrempelig evenement waar u kunt binnen wippen en vertrekken wanneer u dat schikt. Corona-vrij genieten van muzikale klassiekers!

Monnikenwerk - Kunst in de kerk

In de sobere ruimte van een middeleeuwse kerk werken elf kunstenaars zes woensdagen aan hun monnikenwerk - kunst, die soms raakt aan iets dat groter is dan wij. Aan het einde van de werkdag zijn bezoekers welkom om kerk en kunst te ervaren. Dit is de derde editie en ook nu hopen de deelnemers samen met bezoekers te ontdekken waartoe de verstilde sacrale ruimte van een kerk uitnodigt. Omdat vorige jaren voor zowel kunstenaar als bezoeker ontroerende ervaringen waren, doen dit jaar in tien kerken elf kunstenaars mee. Monnikenwerk vindt plaats op de woensdagen 15, 22 & 29 juli en 5, 12 & 19 augustus. Ronde Noord loopt van Baflo via Den Andel, Westernieland en Saaxumhuizen naar Eenrum. Ronde Oost is in Loppersum, Eenum, Leermens, 't Zandt en Westeremden. Alle kerken zijn geopend voor publiek van 17.00 – 20.00 uur. De kerk van Eenrum sluit op 22 juli, en op 5 en 19 augustus om 19.30 uur.