De Dochter van Meijer

Datum 13 Feb 2020

Datum Groningen: Der Aa-kerk

De Dochter van Meijer

Meijer, de vader van de kleine Sara (1941) wordt met de eerste trein van Westerbork naar het Oosten gevoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder. De dochter van Meijer gaat over bezetting en bevrijding. Over angst, heimwee, rouw en ongelofelijke veerkracht. Over schoften, meelopers en stille helden, de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn.
Pauline was 34 jaar verslaggever bij het NOSJournaal. In januari 2019 nam zij afscheid. Daarnaast schreef ze verschillende boeken, waaronder het uiterste der zee. Deze joodse familiegeschiedenis is voor Pauline inspiratie om in de huid van de moeder te kruipen. Een voorstelling waarbij verhaal en muziek elkaar versterken en voor een boeiend geheel zorgen. Het ensemble, bestaande uit Jeannette Landré (fluit), Marieke Stordiau (fagot) Albert Adams (viool) en Mariken Zandvliet (piano) speelt werken van Bruch, Glinka, Dvorak en Ravel.

Prijzen € 24,50 / jonger dan 18 jaar € 14,50 | Inclusief drankje.
Per online bestelling € 3,00 administratiekosten
Kerk open vanaf 19.15 uur
Op de avond van de voorstelling kunnen vanaf 19.15 uur bij de kerk ook nog kaarten gekocht worden (contant en pinbetaling).

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
Donderdag 13 februari 2020
Aanvang 20:00 uur