Overig november 2020

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Uit de KUNST in Usquert

Uit de Kunst in Usquert is de kunstroute in Usquert. Elke 1e zondag van de maand zijn 11 kunstenaars aan het werk in 9 verschillende ateliers. Naast het ‘Monumentaal Usquert’, waar duizenden bezoekers elke twee jaar komen, is Usquert nu een evenement rijker. Kom en bewonder de kunst van het beeldhouwen, schilderen, fotograferen en quilten. Er is een verscheidenheid aan kunst van pop art, portret, landschap en figuratief tot organische vormen, iconen en abstract. Op twee van de locaties kun je ook 2e hands schatten ontdekken, en je kunt ook een koffiepauze nemen op de Streeksterweg 11.

UITGESTELD - Inundatie van 'De Schildgroep'

UITGESTELDIn het kader van 75 jaar vrijheid komt INUNDATIE terug. U denkt nu vast ''Dit stuk heb ik al eens gezien''? Dat klopt! 5 jaar geleden hebben we dit stuk gespeeld in Overschild en tijdens het 30 minuten los festival in Spijkerboor.Nu 5 jaar later met wat kleine aanpassingen keert het terug! Niet alleen in Overschild, maar we treden ook op in o.a: Appingedam, Garmerwolde, Garrelsweer, Hellum en Woltersum.....en meer...Natuurlijk moeten wij ons ook houden aan de maatregelen van het RIVM i.v.m. het Coronavirus. Onze repetities én voorstellingen zullen daarom allemaal coronaproof zijn. Daardoor zullen er per voorstelling helaas maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Data en tijdenVr, 9 oktober, Appingedam, Synagoge 21:00 uur Za. 17 oktober, Hellum, Kerk 21:00 uur Zo. 18 oktober, Woltersum, Kerk (matinee) 15:30 uur Vr. 23 oktober, Appingedam, Kerkje van Opwierde 19:30 uur Za. 24 oktober, Garrelsweer, Het oude kerkje 21:00 uur Vr. 30 oktober, Garmerwolde, Dorpshuis de Leeuw 19:30 uur Za. 31 oktober, Steendam, Podiumcafé Peter en Leni 19:30 uur Vr. 6 november, Harkstede, De Graankorrel 21:00 uur Za.7 november, Ten Post, Dorpshuis t' Holt 19:30 uur

UITGESTELD - Inundatie van 'De Schildgroep'

Pelgrimswandelingen - 13/9 en 11/10 en 8/11  gaan door
Pelgrimswandelingen - 13/9 en 11/10 en 8/11 gaan door

De wandelingen t/m 1 juni werden afgelast. Het jaarprogramma in 2020 is inmiddels klaar en we zijn ontzettend blij weer een zeer bijzonder aantrekkelijk jaarprogramma te presenteren en we doorkruisen weer de hele provincie. Aanmelding kan steeds 2 maanden vooruit. Alle wandelingen vinden plaats op zondagmiddag van 14.00- 17.00 uur met uitzondering van de Kloosterwandeling van de 2e Pinksterdag. We houden i.v.m. de coronamaatregelen 1,5 m afstand tot niet huisgenoten. JAARPROGRAMMA 2020. * zondag 8 maart de Pelgrimswandeling Houwerzijl-Zuurdijk. * zondag 12 april 1e Paasdag Pelgrimswandeling Midwolde * zondag 17 mei Pelgrimswandeling Sellingen. * maandag 1 JUNI - 2e Pinksterdag Kloosterwandeling te Aduard van 13.30-17.30 uur * zondag 13 september Pelgrimswandeling Beerta . * zondag 11 oktober Pelgrimswandeling Noordlaren. * zondag 8 november Pelgrimswandeling Hellum.

Wandeling van Fraeylemaborg naar kerk Slochteren

Op zondag 8 november kunnen belangstellenden onder leiding van Annet Westrup wandelen van de Fraeylemaborg naar de hervormde kerk in Slochteren. Vanaf het voorterrein van de borg wordt door het dorp gelopen naar de kerk met zijn karakteristieke vrijstaande toren, waar de deelnemers ook binnen een kijkje kunnen nemen. De start van de wandeling is om 14.00 uur bij de museumwinkel in het Koetshuis van de borg. De kosten bedragen 3 euro per persoon. In verband met de coronaregels is reserveren verplicht. Dit kan op fraeylemaborg.nl.

Boek over Wirdum verschijnt 21 november

“Wirdum, grasduinen en schelpen zoeken” zal op 21 november uitkomen. De geschiedenis van Wirdum wordt op overzichtelijke wijze in 7 hoofdstukken gepresenteerd. De auteurs gaan op zoek naar sporen uit het rijke verleden. Ze lazen boeken, doken in archieven, oude geschriften, kranten en websites en vonden tal van wetenswaardigheden. De auteurs laten de rijke geschiedenis van een bijzonder dorp op geheel eigen wijze tot leven komen. Een boek om te hebben, maar ook een waardevol geschenk met het oog op de komende feestdagen. Het boek kan bij voorintekening besteld worden.De bestelde boeken kunt u op zaterdag 21 november tussen 15.30 en 17.00 uur ophalen in de kerk te Wirdum, Kerkeweg 24 of in de week daarna, 23 tot 28 november, bij de fam. van Nulck, Eekwerderpad 5 te Wirdum. Wilt u de boeken toegezonden krijgen dan betaalt u € 5,50 per boek extra als bijdrage in de verzend- en portokosten.

De Wolf is terug - UITVERKOCHT

UITVERKOCHT In zijn tweede soloprogramma ‘De Wolf is Trug’ heeft Jan Henk de Groot de Troebadoersroedel tijdelijk verlaten. Als een eenzame wolf sluipt hij langs de theaters van Stad en Ommelaand met vragen als: waar zijn de sprookjes gebleven? Wat heb je echt nodig in het leven om gelukkig te zijn? Liefde, succes, geld, gitaren,... Likes of juist ongeluk? En waar hoor je eigenlijk thuis? Jan Henk de Groot op zijn best met sterke verhalen en rake Grunneger laidjes. En dat alles in zijn natuurlijke habitat, het theater!