Kerken- en Marentocht - Boottocht

Datum 06 Sep 2019

Datum Leermens, Oosterwijtwerd: Appingedam

Kerken- en Marentocht - Boottocht

Het Damsterveer van Appingedam heeft samen met SOGK en VVV Eemsdelta de Kerken- en Marenroute ontwikkeld. Een dag-arrangement, onder leiding van een gids, waarbij varend door de Groninger maren en kerken worden bezocht.
Het programma start om 10.30 uur in het Paviljoen van de jachthaven te Appingedam met koffie en gebak. Vanuit Appingedam gaat de Damsterveer varend door het oude stadscentrum, onder de hangende keukens door, richting het buitengebied met als eerste stop Oosterwijtwerd. De Mariakerk in dit wierdedorp is een van de oudste bakstenen kerken en vertelt het verhaal van haar eeuwen oude historie.
De vaartocht wordt vervolgd naar Leermens. Vanuit de Damsterveer is het een kleine klim naar de Donatuskerk. Bovenop één van de hoogste wierden is het dorp en de omgeving mooi te zien en de kerk (oorspronkelijk uit 1050) met mooie middeleeuwse beschilderingen (ca. 1400) te bewonderen. Na een korte wandeling door het dorp wordt afgesloten met een mini High Tea in het Dorpshuis en aansluitend met het Damsterveer varend weer naar Appingedam, aankomst ca. 18:00 uur.
Prijs € 45,- p.p. incl. koffie/thee met gebak, lunch en mini High Tea.
Lees meer en kaarten reserveren via de website.
Groepen (tot 45 personen) kunnen een exclusieve afvaart boeken op eigen datum

Appingedam