Open Poort met Ds Saakje van Hoorn

Datum 06 Sep 2019

Datum Eenrum: Kerk Eenrum

Open Poort met Ds Saakje van Hoorn

Elke eerste vrijdag van de maand is in De Poort in Eenrum een mooie bijeenkomst met koffie, thee, appeltaart en een thema. In de loop van de jaren is al een breed scala aan thema’s voorbijgekomen. Op 6 september komt Ds Saakje van Hoorn naar de Open Poort en zal daar meer vertellen over de doopsgezinde kerk.

Op Pinksterzondag jongstleden werd, na 200 jaar, de doopsgezinde gemeente Mensingeweer te Eenrum officieel opgeheven. De deur van de kerk werd gesloten. Het karakteristieke kerkgebouw zou worden verkocht. Een periode werd afgesloten. Tijdens de Open Poort vertelt Ds Saakje van Hoorn, jarenlang predikant van de Doopsgezinde gemeente in Mensigngeweer/Eenrum, over deze doopsgezinde gemeente en over het gedachtegoed van het doopsgezinde geloof en de bijdrage van kleine maar hechte gemeenschappen aan wereldvrede.

De Poort in Eenrum (Kerkpad 1) is open van 10 tot 12, de koffie, thee en appeltaart staan om 10 uur klaar.

In eerdere berichtgeving werd aangegeven dat Ds Geert Brusewitz naar de Open Poort zou komen. Helaas is hij door ziekte verhinderd, maar gelukkig van Saakje van Hoorn in zijn plaats komen.

Kerk Eenrum
Kerkpad 1