Zing, dans of kijk en luister met S(PR)ING!

Datum 14 Apr 2019

Datum Lutherzaal

Zing, dans of kijk en luister met S(PR)ING!

Wie blij wordt van de nieuwe lente en iets met religie of levensbeschouwing heeft, kan op zondag 14 april meedoen aan S(PR)ING!. In de Lutherzaal (Stadsklooster) in Groningen kun je luisteren naar liederen uit drie verschillende religies en levensbeschouwingen: bahá'í, humanisme en jodendom. Mee dansen of gewoon kijken en luisteren, mag natuurlijk ook.
‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’, dichtte Herman Gorter in maart 1889. Nu, 130 jaar later in 2019, is het nieuwe lentegeluid in Groningen te horen tijdens het muzikale evenement S(PR)ING!. Organisator is het Groningse Platform Religie en Levensbeschouwing, een samenwerkingsverband van verschillende religies en levensbeschouwingen.
Namens de humanistische stroming treden de Jong Humanisten op o.l.v. Ivo Hengst. Zij zingen liedjes die gaan over de zoektocht in het leven, over hoop en idealen en over vrede. Joodse liederen worden gezongen door Carla da Silva. Zij is in Groningen en verre omstreken onder meer bekend als vertolkster van het Jiddische lied en vertelster van Jiddische verhalen. Nico & Margriet Huppes zijn bekende muzikanten binnen de bahá’í-gemeenschap. Zij spelen en zingen bahá’í teksten die op muziek zijn gezet. Anderen leren (mee)zingen is voor hen bekend terrein.
Gratis toegang, donaties welkom, aanmelding niet nodig
Na afloop is er koffie/thee en de gelegenheid om na te praten

Lutherzaal
Lutherse kerk