Kunst in zicht: 110 jaar schilderkunst in Friesland

Datum 06 Maa 2019

Datum Groningen: Remonstrantse Kerk Groningen

Kunst in zicht: 110 jaar schilderkunst in Friesland

Van 15 december 2018 tot en met 14 april 2019 is in Museum Belvédère te Oranjewoud de tentoonstelling FRYSK - 100 jaar schilderkunst in Friesland te zien. Het is een breed overzicht van de schilderkunst in Friesland van 1909, het jaar waarin Jan Mankes zich vestigde in De Knipe, tot nu. De kunstwerken zijn uitgekozen op basis van verschillende onderwerpen. Daarbij is niet alleen gekeken naar wie in Friesland geboren is, maar ook naar kunstenaars die er gewoond en gewerkt hebben (of nog steeds wonen en werken).

De expositie met werk op zaal van meer dan honderd kunstenaars toont daarmee de verrassende veelzijdigheid van kunstwerken die in Friesland zijn gemaakt, zowel van gevestigde namen als door kleine meesters. Werken van schilders als Jan Mankes, Boele Bregman, Jan Worst en Willem van Althuis hangen naast werken van minder bekende kunstenaars. Het resultaat varieert van traditioneel tot modern, en is zowel figuratief als abstract.

Spreker: dr. Han steenbruggen

Aanmelden via onderstaand emailadres of 050-3188651.

Entree €15,00. Voor vrienden (mits vooraf aangemeld en betaald) €12,50.

Remonstrantse Kerk Groningen
Coehoornsingel 14