Alessandro Stradella - De prijs van de vrijheid

Datum 08 Dec 2019

Datum Pelsterkerk

Alessandro Stradella - De prijs van de vrijheid

Het nieuwe gezelschap I Sonatori del Tordinona brengt 17-eeuwse muziek verweven met andere kunsten als voordracht, toneel, dans, mime, beeldende kunst, architectuur.
Kern is het muziek-ensemble, bestaande uit een zangeres (Esther Ebbinge), twee barokviolen (Tommaso Toni en Agnieszka Papierska), klavecimbel en/of orgel (Edoardo Valorz) en violone (Severiano Paoli). Per project komen daar kunstenaars uit andere disciplines bij.
Het eerste is 'Alessandro Stradella, de Prijs van de Vrijheid of Verliefd Genie, Briljante Boef'. Drie elementen brengen de toeschouwer/-hoorder anderhalf uur lang in een totaal andere wereld: 1 de muziek, veelal uit onuitgegeven manuscripten van Stradella's wereldlijke opera's en cantates, 2 de projecties van portretten van zijn geliefden en vijanden en 3 zijn onwaarschijnlijke levensverhaal. U hoort voordracht door Carolien Eijkelboom en u ziet een powerpointpresentatie samengestelddoor Gerard Salomons.

Pelsterkerk
Pelsterstraat