Gaugin Ensemble hommage aan Clara Schumann

Loes van Ras, piano
Yfynke Hoogeveen, klarinet
Mayke Rademakers, cello

Clara Schumann-Wieck was een beroemd pianiste en componiste in haar eigen tijd, ze werd zelfs de ‘koningin van de piano’ genoemd, en was zelfs beroemder dan haar man Robert Schumann. Na haar huwelijk deed ze een stapje terug, om niet te wedijveren met haar onzekere echtgenoot. Als componiste werd ze hogelijk gewaardeerd toendertijd door Robert Schumann en haar goede vriend Johannes Brahms en tegenwoordig staan haar composities hoog op het programma.

Johannes Brahms schreef zijn bekende klarinettrio in 1890 en droeg dit op aan de klarinettist Richard Mühlfeld. Naast dit meeslepende werk hoort u de voor het Gauguin Ensemble geschreven hommage aan Clara Schumann door de Nederlandse componiste Sylvia Maessen. Ook bij het stuk van Henriëtte Bosmans waart de geest van de Duitse romantiek.

Het Gauguin Ensemble wordt geroemd voor hun mooie samenspel en klankschoonheid. In dit romantische concert speelt de klarinet een grote rol.

CJP en Collegekaart € 12,50
Stadjerspas € 17

Abonnementen
5 concerten: € 130;-
4 concerten: € 110,-

In de prijzen zijn garderobe, consumptie in de pauze en programmatoelichting inbegrepen.

Bestellen
Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande website en e-mailadres, of aan de zaal.

Lutherse kerk Groningen
Haddingestraat 23