VOL - Laagdrempelig kennismaken Hebreeuws en Joodse cultuur

Datum 17 Jan 2019

Datum Groningen: Folkingestraat synagoge/Rabbinaatshuis

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
VOL - Laagdrempelig kennismaken Hebreeuws en Joodse cultuur

DEZE CURSUS IS VOL!!!!!
Synagoge Groningen start op 10 januari de cursus Kennismaken met het Hebreeuws. Diverse interessante aspecten van deze oude én moderne taal komen aan de orde. Ook bijzondere tradities in de Joodse cultuur worden besproken, zoals kledingregels. De cursus is laagdrempelig en vereist geen voorkennis.
Anders dan het Latijn en het oud-Grieks is het Hebreeuws een eeuwenoude taal die nog steeds wordt gesproken. Het is de taal van de Bijbel én de taal van het hedendaagse Israel. Ook is het Nederlands door het Hebreeuws beïnvloed: veel Nederlandse woorden zoals mazzel, tof en smeris stammen uit het Hebreeuws. Tijdens de cursus in Synagoge Groningen, die wordt gegeven door de vaste docent Chris van Wierst, leren de deelnemers wat de oorspronkelijke Hebreeuwse woorden waren.
Tevens maken de cursisten kennis met opmerkelijke aspecten van het Jodendom. De Joodse geschiedenis wordt gekenmerkt door een verhalencultuur die vele onverwachte aspecten kent. Waarom dragen sommige joden pijes (haarlokken) en laten zij hun baard staan ? Deze en vele andere bijzondere tradities van het chassidische en mystieke jodendom passeren de revue tijdens de cursus.
De cursus begint met het leren lezen en schrijven van de letters. Om het de cursisten daarbij gemakkelijker te maken, ontvangen ze een speciale kalligrafie-pen. In de loop van de cursus worden veel handige tips gegeven om later zelfstandig met behulp van het internet verder te leren.
Prijs: 40,- inclusief lesmateriaaal
Voorkennis is niet nodig
Opgave en informatie via de mail

Folkingestraat synagoge/Rabbinaatshuis
Rabbinaatshuis
Nieuwstad 28
Groningen
Donderdag 17 januari 2019
19:00 - 21:00 uur

Inlichtingen: info@synagogegroningen.nl