Overig oktober 2018

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
De wonderbaarlijke kunst van Escher

Micky Pilier, de eerste conservator van Escher in het Paleis in Den Haag, houdt een lezing over zijn werk. Door Micky's ontdekkingen is het mogelijk om op een andere manier naar Eschers oeuvre te kijken. Na haar studie kunstgeschiedenis was zij eerst journaliste voor onder meer NRC Handelsblad, Het Financieel Dagblad en de Haagse Post. Momenteel geeft zij lezingen en schrijft zij een blog (opwegnaardekunst.nl). Sinds 2002 is museum Escher in het Paleis aan de Lange Voorhout gevestigd. Dit kunstmuseum herbergt een permanente tentoonstelling die geheel is gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972). Het Fries Museum heeft Escher teruggehaald naar zijn geboortestad Leeuwarden met de tijdelijke tentoonstelling Escher op reis (nog te zien tot en met 28 oktober 2018). Daarin volg je zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Met meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen treed je in de voetsporen van de reislustige graficus, die in Italië, Zwitserland en Spanje inspiratie vond voor zijn bekendste werken.€ 11,00 voor donateurs (mits vooraf aangemeld en betaald)aanmelden voor de lezing of via tel. 050 318 8651

Kennismaken met het Hebreeuws - VOL

NB: De cursus is reeds volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk!‘Altijd al Hebreeuws willen leren, maar je durfde het niet aan?' Dan is de cursus Kennismaken met het Hebreeuws in Synagoge Groningen écht iets voor jou! Want voorkennis is totaal niet nodig. De zesdelige cursus wordt vanaf 13 september in een informele sfeer gegeven door onze vaste docent Chris van Wierst. Je leert eerst de letters van het alefbet te lezen en te schrijven. In de loop van de cursus krijg je allerlei tips om later zelfstandig met behulp van het internet verder te leren. Prijs 40,- inclusief lesmateriaal Data: 13, 20 en 27 september, 4, 11 en 18 oktober 2018, telkens op donderdag Tijd: 19:00-21:00 Plaats: Synagoge Groningen, locatie Rabbinaatshuis, Nieuwstad 28, Groningen

De Ploeg; een ontdekkingstocht naar het bekende

Locatietheater door Iovivat met boottocht, theatrale wandeling en voorstelling in de kerk. Iovivat neemt haar publiek mee op een ontdekkingstocht door, langs, over en in de omgeving die Ploegschilders zo prachtig wisten vast te leggen; het kerkje van Oostum en het betoverende landschap daaromheen. In drie bedrijven verbinden we landschap, bevolking, het kerkje en de schilderijen tot een theatervoorstelling ter ere van de 100e verjaardag van De Ploeg. Aan Boord Vanaf Oostum wordt het publiek naar de Wetsingersluis gebracht om daar aan boord te gaan voor een korte tocht over een prachtig stukje meanderend Reitdiep. Daarna wordt de tocht, terug naar Oostum, te voet voortgezet.

Open Poort lezing Kierkegaard

Kierkegaard lezen, een aanrader? Lineke Buijs vindt van wel. Over haar fascinatie voor de Deense filosoof Soren Kierkegaard zegt ze: ‘Ik wil iets over vertellen over hoe wat hij schreef mij is gaan boeien, zodat ik nu al heel wat jaren bezig ben met lezen, vertalen, kringen e.d. Aan de hand daarvan komt er in grote lijnen het een en ander over Kierkegaard aan de orde.’ Lineke Buijs is theoloog (Oude Testament). Naast, of hand in hand met de theologie, speelde het lezen van Kierkegaard een belangrijke rol voor haar. Daartoe is zij ook Deens gaan leren, en boeken van hem in het Nederlands gaan vertalen. Meer dan twintig jaar organiseren zij en haar echtgenoot Andries Visser op allerlei plaatsen lees- en studiekringen rond het werk van Kierkegaard, en nog steeds zijn zij bezig met het vertalen van zijn boeken.

Kerk open

In onze kerk doen we al eeuwen lang aan geloven, trouwen, rouwen en dopen. Op de open kerk middagen bent u van harte welkom voor rondleidingen, informatie, even sfeer proeven, rondkijken of een praatje maken. Verder is de kerk een podium voor o.a. orgelconcerten, koren en allerlei andere initiatieven. Er worden exposities georganiseerd, door ons of door iedereen die van deze mogelijkheid gebruik wil maken. Voor meer informatie over de mogelijkheden van zowel Kerk als Leerkerkje: tel: 06-38678304Let op! Afwijkende openingstijden:Zaterdag 14 juli open van 11.00-17.00 voor Rondje Midden Groningen.Zaterdag 5 augustus van 11.00-17.00 uur Rondje Midden Groningen.Zaterdag 8 september van 10.00-17.00 uur Open Monumentendag.Zondag 9 september van 10.00-17.00 uur Open Monumentendag.Zaterdag 13 oktober van 11.00-17.00 uur Rondje Midden Groningen.

Galmen in de kerk

De commissie Kerk in het Dorp – Eenrum zet elke eerste zaterdag van de maand de deur open voor iedereen die in de kerk van Eenrum wil komen zingen, muziek maken of anderszins de unieke akoestiek van deze kerk wil uitproberen. In de afgelopen twee jaar bezochten al veel mensen de Eenrumer kerk om van deze unieke gelegenheid gebruik te maken: zangers en zangeressen, gitaristen, saxofonisten, bandjes, strijk-ensembles, koren etc. Alles kan! Ook het bespelen van het orgel of de piano behoort, uiteraard in overleg, tot de mogelijkheden. Wilt u komen galmen, neem dan uiterlijk de woensdag voor de eerste zaterdag van de maand even contact op met Noor Agter (0595-491830) of stuur een mailtje naar info@kerkinhetdorp.nl.