Exposities maart 2020

Activiteiten per datumDatum
Bereiden en bewaren - GESLOTEN

GESLOTEN Wij vinden het zo vanzelfsprekend: we halen een kant en klaren maaltijd uit de vriezer of de koelkast, warmen hem op in de magnetron en in een mum van tijd zitten wij achter ons bord met eten. Wat een verschil met de vroege middeleeuwen en daarvoor, toen mensen er bijna een dagtaak aan hadden om in hun voedsel te voorzien. Hoe bewaarden ze voedsel eigenlijk? en wat aten ze toen? Welke methoden werden er uitgevonden om voedsel langer goed te houden? Voor veel mensen een feest van herkenning: de rijen met weckpotten vol groente en fruit. Op de tentoonstelling is een keuken te zien van rond 1900, een keuken uit de jaren '50 van de vorige eeuw en een heuse voorraadkelder. Verder zijn er allerlei attributen te zien die met het bereiden, bewaren en nuttigen van voedsel te maken hebben, zoals oude receptenboeken en ook bijvoorbeeld Tupperware. Openingstijden Dinsdag t/m vrijdag 11 uur - 17 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13 uur - 17 uur

Componisten in oorlogstijd - GESLOTEN

GESLOTENNederland kende een bloeiend muziekleven in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw. Componisten als Géza en Rosy Wertheim hadden een internationale carrière, koordirigent en componist Israël Olman was geliefd bij duizenden zangers. Max Vredenburg en Hans Lachman componeerden muziek bij films, in het Concertgebouw klonken composities van Henriëtte Bosmans en leo Smit. De oorlog maakte een aburpt einde aan soms pas ontluikende, soms glansrijke muzikale carrières. Dit deel van de Nederlandse muziekgeschiedenis is maar weinig verteld. In de tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met deze – bijna – vergeten componisten door verhalen en brieven te lezen, foto’s en manuscripten te bekijken en natuurlijk de muziek te horen. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Leo Smit Stichting en de Stichting Folkingestraat Synagoge.

Expositie Cora Heeskens

De inspiratie van mijn werk haal ik dicht bij huis, uit de natuur waarin ik mij bevind. Ik schilder in thema’s, dat biedt mij de nodige afwisseling en uitdagingen. Een belangrijk terugkerend thema in mijn werk is het waddengebied met zijn onuitputtelijke veranderingen in licht, kleur en vorm. Ik maak kleine tekeningetjes en foto’s van mijn onderwerp om een bepaalde kleur of vorm vast te houden. Wat ik schilder is niet de werkelijkheid maar een gevoel, een sfeer die ik op dat moment heb ervaren. Een extra bijkomstigheid van het zo werken is dat het uiteindelijke resultaat door iedereen op een eigen (vaak verschillende) manier beleefd wordt. Ik werk voornamelijk met olieverf op doek

Werk van Eva Ouden Ampsen - expositie

De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge heeft één kunstenaar uitgenodigd om in maart te komen exposeren: Eva Ouden Ampsen. De expositie wordt gehouden op 7, 8, 14 en 15 maart in de kerk van Adorp. Tijdens deze tentoonstelling zal men verrast zijn door de verscheidenheid van haar werk. Op zaterdag 7 maart zullen Anja Lensen en Maria van der Holst om 14.00 uur de expositie muzikaal openen. De expositie is op genoemde dagen van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken, de toegang is gratis.

Werk van Eva Ouden Ampsen - expositie