Natuurlijk licht - Fototentoonstelling werk van Omke Oudeman

Datum 21 - 22 Sep 2019

Datum Nuis: Dire locaties in Nuis

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
Natuurlijk licht - Fototentoonstelling werk van Omke Oudeman

Vrijdag 6 september wordt de expositie ‘Natuurlijk licht’ - werk van fotograaf Omke Oudeman geopend in de Coendersborg in Nuis. In oktober 2019 is het vijf jaar geleden dat vakfotograaf Omke Oudeman overleed. Hij drukte jarenlang zijn stempel op de uitgaven van de Stichting Oude Groninger Kerken, Zijn blik op kerken - en alles en iedereen daar omheen - bepaalde in hoge mate het aanzien van veel uitgaven van de Stichting. Reden om een expositie in te richten met werk van deze fotograaf.
Fotograaf Omke Oudeman ontwikkelde zich de laatste jaren tot specialist op het terrein van interieur- en kerkenfotografie. Kenmerkend voor deze foto’s is het gebruik van uitsluitend natuurlijk licht. Fotosessies begonnen steevast met het zoeken naar het lichtknopje of het uitblazen van met de beste bedoelingen door de koster aangestoken kaarsen.
Het geëxposeerde werk op drie locaties in Nuis (Westerkwartier) kent drie hoofdrubrieken kerken, landschappen en industrie/architectuur. Deze expositie met werk van Oudeman is tijdens vijf opeenvolgende weekenden op zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur te zien in Museum 't.Rieuw Oudeweg 17a. de Coendersborg Oudeweg 15 en de kerk aan de Nieuweweg 29.
De data: 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 en 29 september en 5 en 6 oktober.
NB; De kerk van Nuis is dagelijks geopend.

Als extra activiteit wordt op twee zaterdagen een ‘vertelwandeling’ o.l.v. vertellers van Mien Winterkwartier aangeboden. De wandeling loopt van Coendersborg naar de molen van Niebert, deze afstand bedraagt 2,5 kilometer en de wandeling duurt zo’n anderhalf uur. Wandelen kan op zaterdag 21 september en zaterdag 5 oktober. Voor meer informatie zie bijgaande link.

Dire locaties in Nuis
Museum 't.Rieuw Oudeweg 17a
de Coendersborg Oudeweg 15
de kerk aan de Nieuweweg 29
Zaterdag 21 september t/m 22 september 2019
14:00 - 17:00 uur

Website: https://www.groningerkerken.nl/nl/activiteiten/sogk/overig/vertelwandelingen-van-nuis-naar-niebert-en-terug