Posterexpositie

Datum 14 - 15 Sep 2019

Datum Noordwijk: Kerk Noordwijk

Posterexpositie

Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de SOGK, het 20 jarig bestaan van de Plaatselijke Commissie Noordwijk en Open Monumentendag 2019 met als thema “Plekken van Plezier”, toont het kerkje van Noordwijk op 14 en 15 september, een selectie van de affiches die in de afgelopen 14 jaren gemaakt zijn door Nick Blaauw. Tevens wordt er een dubbelexpositie gehouden door Peter Hein en Natalie de Klijn van kunstwerken, bestaande uit diverse sculpturen in brons en roestig ijzer.

De drie exposities zullen tegelijkertijd worden gehouden tijdens Open Monumentendag in het kerkje van Noordwijk en passen perfect binnen het thema van OMD2019: “PLEKKEN VAN PLEZIER”.

Nick Blaauw ontwerpt de affiches al sinds 2005. Een vorm van artistiek vrijwilligerswerk waar de Plaatselijke Commissie blij mee is en niet buiten kan. Nick heeft een full service reclamebureau voor internet, signing en grafisch ontwerp.

Peter Hein tekende als kind al graag. Ook als beeldhouwer blijft hij een tekenaar. Zijn bronzen beelden zijn als tekeningen van brons in de ruimte. Licht, luchtig, ijl, rank, sierlijk zijn de sleutelwoorden. Zowel bij figuratieve-, als bij abstracte beelden accentueren lange vormen de bedoelde emotie.

Natalie de Klijn boetseert vanuit de liefde voor haar Vizsla, een Hongaarse jachthond. Met een kleine voorkeur voor paarden en honden probeert Natalie niet alleen de beweging, maar ook de uitdrukking van het onderwerp van haar beelden zo dicht mogelijk te benaderen.

zaterdag 14 september van 10.00 – 17.00 uur
zondag 15 september van 14.00 -17.00 uur

Op zaterdag 14 september wordt er af en toe op het van Oeckelen orgel gespeeld.
Op zondag 15 september zijn Peter Hein en Natalie de Klijn aanwezig.

Kerk Noordwijk
Westerweg 2