Expositie Wiebe Bijker

Datum 07 - 15 Sep 2019

Datum Thesinge: Kloosterkerk Thesinge

Expositie Wiebe Bijker

In de middeleeuwse kloosterkerk van Thesinge wordt een tentoonstelling ingericht van schilderijen en tekeningen van Wiebe Bijker uit Grolloo. Hij tekent al vanaf zijn vierde. In plaats van te spelen met autootjes tekende hij ze liever. Wiebe maakt zijn tekeningen met pen en siberisch krijt. Op reis maakt hij schetsen in zijn tekenboekje dat hij altijd bij zich heeft. Om een indruk te geven hoe dat er uit ziet, ligt er op de expositie een aantal schetsboekjes ter inzage.

Zijn schilderlessen kreeg hij o.a. van Jan Slijkhuis in Deventer en van Laurens Boersma in Annerveenschekanaal. De schilderijen maakt hij met olieverf op doek of paneel. Het zijn voornamelijk landschappen en stadsgezichten, die op zijn eigen impressionistische en kleurrijke stijl worden vertaald op het doek. Wat vooral opvalt is de grote rol die het licht speelt in al zijn schilderijen.

De opening vindt plaats op zaterdag 7 september om 14.00 uur door Henk Zeelenberg. De muzikale kleuring wordt verzorgd door optredens van pianiste Margreet Puite.

De expositie is geopend op zaterdag en zondag en op afspraak. Neem hiervoor zelf contact op met Wiebe Blijker op 06-229 841 82 of via onderstaand emailadres.

Kloosterkerk Thesinge
Kapelstraat 2