Paasexpositie Marcel Duran Schilder Streken

Datum 20 Apr 2019

Datum Thesinge: Kloosterkerk Thesinge

Paasexpositie Marcel Duran Schilder Streken

Voor de 14e keer toont Marcel Duran zijn recente schilderijen in het prachtige, kleine middeleeuwse kerkje van Thesinge. Elk voorjaar wordt het kerkje omgetoverd tot een podium voor zijn intieme en suggestieve voorstellingen op linnen. Met een toets die in de loop der jaren steeds vrijer is geworden schildert hij in kleurrijke toonwaarden landschappen, stadsgezichten en portretten naar ‘de natuur’.

In de wijze waarop deze natuur wordt weergegeven ziet u van het werk de virtuositeit van Duran van elk doek spatten. Duran schildert zijn werk met olieverf en de mogelijkheden van dat materiaal worden ten volle benut in impressionistisch getint werk waarin ‘licht’ een belangrijke rol speelt.

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 13 april om 15.00 uur. Dit belooft ook een bijzondere aangelegenheid te worden. De kunstenaar zelf zal zijn werk introduceren en vervolgens treedt de zanggroep ‘Scaramella’ op.

Geopend: zaterdag, zondag en paasmaandag van 13.00 – 17.00 Tevens op afspraak. 050-5778101

Kloosterkerk Thesinge
Kapelstraat 2