Concerten mei 2021

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Bespeling Hemonycarillon Middelstum ‘Lente’
Bespeling Hemonycarillon Middelstum ‘Lente’

Bespeling Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum door Henk Veldman op zondag 2 mei 2021 van 14.00 tot 15.00 uur. Het thema is lente. Op het programma 2 vrolijke concerten van Vivaldi en Johann Gottfried Walther maar ook lenteliederen uit de Romantiek van Mendelssohn-Bartholdy en Schubert. Bloemenhits komen langs, Tulpen uit Amsterdam van Herman Emmink en Rode rozen en witte seringen van Jantje Koopmans. Dat de lente is begonnen wordt bevestigd met Spring is here van Ella Fitzgerald. De beiaardier besluit met engelstalige hits; Herecomes the sun van The Beatles, Lullaby of spring van Donovan Philips Leitch en Spring vacation van de Beach Boys. Kortom een uurtje heerlijke muziek aan het begin van een hopelijk mooie zomer. Het Asingapark bij de Hippolytuskerk is een prachtige luisterplek. Live bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten.

Bespeling Hemonycarillon 'Pinksteren'
Bespeling Hemonycarillon 'Pinksteren'

Melodieën uit de tijd dat het Hemonycarillon(1662) is gegoten, uit het 'Thysius luitboek' met veel repertoire uit het begin van de Gouden Eeuw, in die tijd populaire muziek. Veel muziek uit dit luitboek zal geklonken hebben van de Hemonycarillons. Een mooie keuze van de beiaardier, het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum is zeer goed bewaard gebleven, nooit herstemd, de muziek uit het luitboek zal net zo klinken als in de 17e eeuw. Het programma wordt afgewisseld met populaire, naar stijl en tijd van herkomst, lente- en Pinkstermuziek. Levina Pors studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes en Todd Fair. Zij is stadsbeiaardier van Leiden, beiaardier van Bussum en zij bespeelt de museumbeiaard van Heiligerlee. Verder is zij uitgever van bladmuziek en automatische muziek ofwel 'versteken' voor beiaard. Als de regels het toelaten zullen we bij dit 1e concert van de zomerreeks weer stoelen in het Asingapark zetten en de toehoorders een koffie met koek aanbieden. Live bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten.

THE STORY OF... ELVIS PRESLEY
THE STORY OF... ELVIS PRESLEY

Een theater-masterclass over de legendarische pop icoon Elvis Presley! In deze unieke voorstelling, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard u mee in een reis door de prachtige muziek, het soms woelige leven, de indrukwekkende carrière en het imposante oeuvre van één van 's werelds grootste muzieklegendes. Wat maakte Elvis Presley tot dé koning van de Rock 'n Roll?Voor de "masterclasses" rond Elvis Presley neemt Alexander als vocaal specialist Johnny E. mee, die zich gespecialiseerd heeft in het leidend voorwerp. Elk thema wordt zo dus ook een unieke muzikale beleving van het hoogste niveau. Johnny E. is niet alleen bekend om zijn werk met grote coverbands zoals De Corona’s of the Clarks, hij was ook de spil in een echte Elvis Presley Tribute Show, met alles erop en eraan. Johnny kroop in de huid van alle imago’s die Elvis tot zo’n icoon gemaakt hebben en beheerst het repertoire van The King als geen ander. De zanger wordt natuurlijk vakkundig begeleid door Alexander zelf achter de toetsen, aangevuld met een extra instrumentalist, zoals bij dit optreden de drummer Dennis van Hoorn.In de intieme voorstelling “The Story Of…Elvis Presley” zal Johnny E. de verhalen en anekdotes van Alexander illustreren met de mooiste muziek van Presley. Zo wel de grootste hits, als misschien het iets minder bekende werk. Al is van dat laatste bij de koning van de Rock & Roll natuurlijk maar weinig….