Concerten april 2021

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Bespeling Hemonycarillon 'Pasen'

Pasen, voor de één een kerkelijk feest voor de ander het nieuwe leven van de lente en het einde van de winter. Uiteraard zijn er voor Pasen veel kerkelijke liederen en daar begint Henk Veldman dan ook mee, hij vervolgt met improvisaties over twee kinderliedjes die over de lente gaan. Maar er zijn ook veel pophits die gaan over het aanbreken van een nieuwe periode zoals 'Morning has broken' van Cat Stevens, 'Lovely day' van Bill Withers van George Michael 'Wake me up, before you gogo. Tot besluit Wachet auf, ruft uns die Stimme van J.S. Bach. Beiaardier Henk Veldman is de vaste bespeler van het Hemonycarillon uit 1662. Hij weet als geen ander al deze verschillende muziek prachtig te laten klinken op de klokken van het carillon. Sinds de levering door Francois Hemony in 1662 is er aan de klokken niets veranderd, door de schone lucht zijn ze ook niet door corrosie aangetast, de klank is nog net als in de 17e eeuw en dat maakt het Hemonycarillon van Middelstum tot één van de meest bijzondere carillons in de wereld. Het is een genot om in de rustige omgeving rond de Hippoytuskerk en het Asingapark in Middelstum te luisteren naar een live bespeling, de musicus is helaas niet zichtbaar maar wel hoorbaar. Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website.

THE STORY OF... DAVID BOWIE

In deze unieke voorstelling, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard u mee in een reis door de prachtige muziek, het soms woelige leven, de indrukwekkende carrière en het imposante oeuvre van één van 's werelds grootste muzieklegendes. Wat maakt de muziek van David Bowie toch zo onweerstaanbaar? De zanger wordt natuurlijk vakkundig begeleid door Alexander zelf achter de toetsen, aangevuld met een extra instrumentalist, zoals bij dit optreden met saxofonist Robbert Tuinhof. Als er één popartiest is wiens verhaal zich voor een theatervoorstelling leent, dan is het David Bowie wel. De personages, de fantastische muziek, de legende…..