Concerten januari 2021

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Nieuwjaarsconcert Peter Westerbrink

Voor de achttiende keer vindt het traditionele Nieuwjaarsconcert in Noordbroek plaats. Er staat weer een prachtig Bachprogramma op u te wachten en ook de organist is als vanouds Peter Westerbrink. Verder is alles anders: geen Glühwein, chocolademelk etc. Dat is uiteraard jammer, maar we zijn allang blij dat het concert überhaupt door kan gaan.Vanwege de beperkende maatregelen vindt het concert twee keer plaats, om 14:00 uur en om 16:00 uur. Voor beide concerten geldt een maximaal aantal bezoekers van 30. Daarom is opgave via onderstaande links noodzakelijk. Denkt u om mondkapjes die verplicht zijn totdat u op uw plaats zit!

Nieuwjaarsconcert Peter Westerbrink (16:00 uur)

Happy New Year Henk Veldman

Op het programma staat onder anderen popmuziek als Happy New Year van Abba, New Years Day van U2, traditionals Auld Lang Syne, maar ook, vast geïnspireerd door het Nieuwjaarsconcert vanuit Wenen, walsen Johann Strauss jr. en sr.De bespelingen kunnen alleen doorgaan als de beiaardier (meestal Henk Veldman) niet ziek wordt en naar Middelstum kan reizen. Voorlopig geldt: wel bespeling maar geen bezoek in de toren. Luistert u buiten, in de tuin, in de auto rond de kerk, op het Concordiaplein of lopend door ons mooie Asingapark, houdt ruim afstand van elkaar zodat we toch samen van deze bespelingen en concerten kunnen genieten. Alles gratis toegankelijk, denk wel aan de bus voor giften.Voor meer informatie en updates raadpleeg de website.

Wintermuziek

Concerten bezoeken is nog steeds niet mogelijk. Luisteren naar een live bespeling van een carillon kan wel, genoeg ruimte rond de Hippolytuskerk van Middelstum. Henk Veldman geeft dan ook graag gehoor aan het verzoek van de Commissis Hemony Beiaard Middelstum om daarom een keer extra te spelen.Wintermuziek is deze keer het thema, de beiaardier heeft een zeer afwisselend programma gekozen, van zeer bekend (Vivaldi), treurig (Valse Triste van Jean Sibelius), maar ook, voor het geval dat er ijs op de gracht ligt, de skaterwaltz van Emile Waldteufel en om weer warm te worden een een tango(Presentania van Astor Piazolla).Toelichting beiaardier: Het bekende winterconcert van Vivaldi verbeeldt de winterse gezelligheid van het schaatsen, de koude wind, het uitglijden, de sneeuwpret etc.Luister rondom de kerk, op veilige afstand van elkaar mee naar carillon bespeling door Henk Veldman.

AFGELAST Jazz in Feerwerd

AFGELASTHOT: Het Orgel TrioDit concert vindt plaats in de kerk van Garnwerd, dit i.v.m. het gebruik van het orgel. In hun programma Reflections of Duke spelen zij muziek van meestercomponist Duke Ellington. Deze muziek is onlangs op cd gezet en deze cd wordt in samenwerking met het jazzlabel ZenneZ Records op dit concert gepresenteerd. Vanwege de belangrijke rol van het kerkorgel in dit programma vindt het concert voor de gelegenheid plaats in het kerkje van Garnwerd. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan. Bij reservering van meerdere kaarten gaan we er van uit dat je naast elkaar geplaatst kan worden. Zo niet, dan horen wij dat graag. Zodra er meer bekend is over de nieuwe coronamaatregelen ontvang je zo spoedig mogelijk bericht of het concert doorgaat. De entree bedraagt € 15,- en betaling geschiedt met pinnen op locatie.