Internationale orgelserie Der Aa-kerk

Datum 03 Aug 2020

Datum Groningen: Der Aa-kerk

Internationale orgelserie Der Aa-kerk

Sinds 2013 worden er op het vermaarde Arp Schnitger-orgel (1702) van de Der Aa-kerk op maandagavonden in juli concerten georganiseerd door de organist van de kerk, Peter Westerbrink. Dat bleek een schot in de roos en intussen is ‘de maandagavondserie’ voor veel orgelliefhebbers een begrip. Van oudsher is de klank van het orgel befaamd voor met name de interpretatie van muziek uit de Noord-Duitse barok en daarom komen beroemde namen als Scheidemann, Tunder, Weckman, Bruhns en Buxtehude regelmatig voorbij in de programmering. Echter, na de herïngebruikname van het orgel in 2011 bleek ook, hoe mooi muziek uit later tijd vertaald kan worden naar het Schnitger-orgel, versterkt door de magische akoestiek van de Der Aa-kerk. Mooie herinneringen zijn er aan concerten met muziek van bijvoorbeeld Reger, Mendelssohn, Alain, Welmers en Ten Holt.
06-07 Peter Westerbrink
13-07 Nicolo Sari (Venetië)
20-07 Stephan van de Wijgert (Amsterdam)
27-07 Toon Hagen (Zwolle)
03-08 Arno van Wijk (Goes)
De concerten beginnen om 20.00 uur

U hoeft hoogstwaarschijnlijk niet meer verplicht te reserveren en vooraf een ticket te kopen. Maar kijkt u voor alle zekerheid op onderstaande website of www.peterwesterbrink.nl voor de laatste berichtgeving. We nodigen u van harte uit voor deze concerten in de prachtige serene Der Aa-kerk met haar bijzondere Schnitger-orgel. Op genoemde websites kunt u ook meer informatie over deze en meer orgelconcerten vinden.

Der Aa-kerk
Akerkhof 2