Kopland-concert Van Zijl Consort

Datum 16 Feb 2020

Datum Tolbert: Kerk Tolbert

Kopland-concert Van Zijl Consort

Het Van Zijl Consort ( viool, fluit, cello, klavecimbel) brengt dit jaar een programma waarin muziek wordt afgewisseld met gedichten van Kopland, die worden voorgedragen door een van zijn dochters, Barbara van den Hoofdakker. Als solist treedt de sopraan Agnes van Laar op.

Het werk van Kopland ademt een sfeer van landelijke rust en verstilling, een zich openstellen voor onverwachte ervaringen in het hier en nu. De uit te voeren muziek van componisten als Bach en Purcell kan een zelfde sfeer oproepen en verdiepen.

In Tolbert brengt het Van Zijl Consort werken van Purcell, Bach, Marais, Dowland en Messiaen. Met medewerking van Agnes van Laar (sopraan) en Jos Verheul ( voordracht gedichten van Rutger Kopland).

Kerk Tolbert
Hoofdstraat 48