Concert Jong Talent in de kerk van Breede

Datum 15 Sep 2019

Datum Breede: Kerk Breede

Concert Jong Talent in de kerk van Breede

Op de derde zondag in september biedt het zojuist prachtig gereno-veerde kerkje van Breede podium aan het Trio Ridente voor een concert Jong Talent.

Het Trio bestaat uit Merel Wentink (mezzosopraan), Meike Wijma (sopraan) en Julia Hoorman (piano). De drie Conservatoriumstudentes zijn gedurende hun studie op zoek gegaan naar alternatievere vor-men van het overbrengen van hun repertoire. Ze putten uit een breed scala aan klassieke liederen en duetten en vertolken stukken van Schumann en Brahms zowel als van Berio en Kurt Weill.

Door middel van theater en vertelkunst leidt het trio de luisteraars door de wereld van dit repertoire. Hiermee spreken zij een gevarieerd publiek aan en hopen zo het klassieke lied toegankelijk te maken voor iedereen.

In 2017 en 2018 boekten zij succes met hun eerste “theatrale liedreci-tal”, “Mag ik een Aa?”. Ze presenteerden deze op uiteenlopende lo-caties in Groningen en omgeving. Naast theatrale voorstellingen ge-ven ze ook concertante recitals. Welkom in Breede!

Toegansprijs: 12,50 (tot 18 jaar 6,00)

Kerk Breede
Breede 17