The Duchess plays Italian Baroque

Datum 12 Sep 2019

Datum Groningen: Synagoge Groningen

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
The Duchess plays Italian Baroque

De kern van het Duchess ensemble bestaat uit de van oorsprong Israëlische blokfluitspeler Eran Wajsenblum en klavecinist Robert Koolstra. Zij spelen onder meer verschillende folia variaties: een dans die door zijn hoge tempo tot ‘folly' (dwaasheid) voerde.

Blokfluit
Eran Wajsenblum (1977), afgestudeerd als blokfluitspeler aan het conservatorium van Amsterdam en Utrecht, woont in de provincie Groningen. Wajsenblum begon zijn studie in 1987 in Israël. Daarna reisde hij naar Nederland om zijn studie voort te zetten aan het Utrechts Conservatorium bij en voltooide zijn Bachelor of Music in 2003. Eran won meerdere belangrijke competities. Na zijn afstuderen heeft hij zich ondergedompeld in de geschiedenis en methodologie van de blokfluit, als uitvoerend muzikant en leraar.

Orgel en klavecimbel
De eveneens in Groningen wonende Robert Koolstra (1979) studeerde orgel en klavecimbel aan het Noord Nederlands Conservatorium. Koolstra organiseerde klavecimbelfestivals in Groningen waar hij de afgelopen jaren integraal alle Partita’s, de Engelse Suites en het Wohltemperiertes Klavier van J.S. Bach uitvoerde. Als organist is hij verbonden aan de Remonstrantse gemeente in Groningen.

Dwaas
Tijdens het concert in Groningen spelen naast de blokfluit ook de viola di gamba en het klavecimbel een belangrijke rol. Te horen zijn verschillende Folia variaties. Een folia is een zeer snelle dans die door zijn hoge tempo tot ‘folly' (dwaasheid) voerde en heel bekend raakte in Europa. Daarnaast worden twee variatiereeksen voor klavecimbel solo gespeeld, van Alessandro Scarlatti (niet te verwarren met zijn bekendere zoon Domenico) en Carl Philipp Emanuel Bach. Uit Frankrijk komt de levendige bijdrage van de barokke componist Marin Marais, bestaand uit 32 variaties.

Reserveren via onderstaand emailadres.

Synagoge Groningen
Folkingestraat 60
Groningen
Donderdag 12 september 2019
20:00 - 21:00 uur
Toegang € 12,50

Inlichtingen: wajsenblum@gmail.com.
Website: http://theduchess.info