Concerten april 2019

Activiteiten per datumDatum
Koningsdagconcert

Er wordt zaterdag 27 april een Koningsdagconcert gehouden in de Goede Herderkerk in Bedum. Organist Gert van Hoef zal dan het Valckx & van Kouteren orgel bespelen; op het programma staan bewerkingen die met Koningsdag te maken hebben en zal er bij een aantal liederen samenzang zijn, onder andere Het Wilhelmus en het Grunnens Laid. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur. De entree bedraagt 10,00 euro, dit is inclusief koffie/thee. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

Concert Marcel de Groot

Marcel de Groot: Altijd charmant, koele humor, donkerbruine stem. Lichtvoetiger dan voorheen. Toch indringend, mysterieus en immer oprecht. Zo luidt de beknopte omschrijving van DOOR, het programma waarmee Marcel de Groot met zijn prachtige liedjes, samen met bassist Bart de Ruiter langs de Nederlandse theaters reist. Het is niet verwonderlijk dat in het geval van Marcel de Groot het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Zijn oeuvre is even breed en gevarieerd als het aantal jaren dat hij op de planken staat; ruim 25 jaar. Van musical (Tjechov) tot het schrijven van filmmuziek, van solo-artiest tot vaste gitarist van een toonaangevende band. Na diverse soloplaten sluit Marcel de Groot zich in 2004 aan bij de begeleidingsband van Maarten van Roozendaal. Samen maken ze vier theaterprogramma’s die stuk voor stuk lovende recensies ontvangen. In 2008 ontvangen ze met het programma Het Wilde Westen de theaterprijs Poelifinario. Het seizoen 2010–2011 staat in het teken van de vader-zoon-tour Waar Gebeurd, waarin vader Boudewijn de Groot in vogelvlucht het verhaal van zijn leven vertelt, op gitaar begeleid door Marcel. Later volgen de voorstellingen Vaarwel, Misschien tot ziens en Achter glas. Het verlangen naar weer een eigen programma groeit. In 2016 staat hij op de planken met het programma #HELD. De reacties zijn louter positief. Nu toert hij met de opvolger DOOR. Het publiek is enthousiast: ‘Wat was ik onder de indruk.’ ‘Dat je zou willen dat het altijd zo blijft.’ ‘Het was verschrikkelijk prachtig'. Reserveren Reserveer nu een kaartje voor 15,00 euro via de mail voor dit bijzondere concert op zondagmiddag 28 april. Aanvang concert 15.00 uur, kerk is open vanaf 14.30 uur

Vocaal Ensemble Curiosa in Tinallinge - Benefietconcert

Op zondag 28 april is er een concert in de kerk van Tinallinge. Vocaal Ensemble Curiosa uit Middelstum geeft dan een benefietconcert in samenwerking met de Culturele Commissie van Tinallinge. Bij Vocaal Ensemble Curiosa maken de stemmen de dienst uit ! Het koor zingt vierstemmig, en heeft een breed repertoire, variërend van wereldmuziek, lichte muziek en klassiek tot popmuziek. Momenteel bestaat het koor uit 11 enthousiaste zangers er wordt in het Frans, Engels, Duits, Latijn en Nederlands gezongen. Het ensemble staat onder leiding van Julia Zaytseva. Sinds 2009 treden ze 2x per jaar op voor goede doelen. Zo ook op 28 april. Het goede doel is deze keer een picknicktafel in de speeltuin van Tinallinge. Het concert begint om 15.00 uur, vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom.

Jazzvesper

Op zondag 28 april vindt om 17.00 uur in de Martinikerk de zesde Jazzvesper van dit seizoen plaats. Ook nu spelen internationale studenten van de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium een belangrijke muzikale rol. Het thema van deze Jazzvesper wordt gekleurd door Pasen, het hoogfeest van de kerk waarin bevrijding en vernieuwing van ons leven centraal staan. De spiritual 'Wade in the water' en de popsong 'It’s a new day' worden tijdens deze vesper op een jazzy manier ten gehore gebracht. De Jazzvespers zijn Engelstalig. Inloop vanaf 16.40 met koffie en thee. Ook dan klinkt er al live jazzmuziek. De Jazzvespers worden georganiseerd door de commissie Schoonheid met een Ziel, een initiatief van de Protestantse Gemeente Groningen en het GSp – Studentenplatform voor Levensbeschouwing. Voor meer informatie onderstaand emailadres of via facebook.