Concerten april 2019

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Alto Kwartet

Het Alto Kwartet heeft haar naam ontleend aan het roemruchte jazzcafé Alto in de binnenstad van Groningen en bestaat uit vier saxofonisten: Hans Bosch (altsax en klarinet) Hugo Beukema (tenorsax) Janine ter Steege (altsax)Julia Flenter (baritonsax en vocals). Het repertoire bestaat uit Jazz en Rhythm and Blues van 1900 tot nu en ze hebben een speciaal programma met bekende liedjes uit de jaren ’50. In Leegkerk wordt een mooie mix van beide programma’s gespeeld.

Johannes passion

Er is zowel een semi-scenische uitvoering als een klassieke uitvoering van het stuk zijn. Om 15.00 uur is de klassiek concertante uitvoering en om 20.00 uur de semi-scenische. Programma Johann Sebastian Bach, Johannes-Passion BWV 245.Uitvoerenden Luthers Bach Ensemble (ripiënisten, solisten & barokorkest) Lutherse Bach Academie (projectkoor, solisten & barokorkest) Marc Pantus (regie semi-scenische uitvoeringen) Tymen Jan Bronda (artistieke leiding) Anna Kellnhofer (sopraan)Robert Kuizenga (altus)Johannes Weiss (tenor)Joris van Baar (bas)William Knight (Evangelist) Henk Timmerman (Christus) Entree (vroegboekkorting à 5 euro – t/m 1 januari) Voorverkoop Boekhandel Godert Walter Groningen, Oude Ebbingestraat 53 Boekhandel Daan Nijman Roden, Heerestraat 87 & winkelstraat UMCGWereldwinkel, Loppersum

Orgelbespeling in de 40-dagentijd

Het wordt al bijna een traditie! In de 40-dagentijd voor Pasen wordt op 6 zaterdagen weer op het orgel gespeeld door verschillende organisten. Dit jaar begint dat op zaterdag 9 maart. Alle zes weken wordt er van 16.00 uur tot 17.00 uur gespeeld. Het is vrije inloop, dit betekent dat u niet het hele uur hoeft te blijven luisteren. Het rooster voor de orgelbespelingen ziet er als volgt uit: 9 en 16 maart organist Bart Buist23 maart Abel Werkman30 maart en 6 april Frits Kaan met een collega 13 april Hans Nomen

Jazz in Feerwerd Paul van Kemenade en Stevko Busch

Wegens ziekte is Jasper van 't Hof a.s. zondag helaas verhinderd om samen met Paul van Kemenade op te treden bij Jazz in Feerwerd. Uiteraard vinden we dat heel erg jammer en we wensen Jasper van harte beterschap! In plaats van Jasper treedt Paul a.s. zondag op met de geweldige pianist Stevko Busch, waarmee hij sinds lang een veel bejubeld duo vormt en meerdere cd's heeft gemaakt. Genieten van pianist/toetsenist en kersverse Boy Edgar prijswinnaar Jasper van ‘t Hof. Hij treedt op samen met altsaxofonist Paul Van Kemenade, die de prijs eerder won in 1999.

De B.J. Hegen Blues Band

De legendarische B.J.Hegen Blues Band is een band die het programma vult met authentieke gepolijste Blues. Leider van de band is B.J.Hegen. (Bé). De band bestaat nu 39 jaar. Naast Bé Hegen (zang, gitaar en bluesharp) bestaat de band uit Jan Warntjes piano, Frans Többen bas, en Henk van der Veen drums. Jan en Bé zijn samen de mannen van het eerste uur van de band. Jan is een begenadigd toetsenist die met gedegen en creatief pianospel stevigheid en sier aan de band geeft. Frans Többen is een pijler waar de rest op steunt. Drummer Henk de jongste telg van de band maakt het geheel compleet. Het kenmerk van de band is dat de leden elkaar de ruimte geven om te laten horen waar ze goed in zijn, maar waar het saamhorigheidsgevoel en het plezier in het spel de boventoon voert. Informatie via onderstaand emailadres of info@janwarntjes.eu.

Amarant Ensemble

Het Amarant ensemble uit Groningen speelt o.l.v. Carolien van Willigen werken van Mozart, Krebs, Michael en Joseph Haydn. Er doet een verhaal de ronde dat een boer die muziek van Mozart in een koeienstal liet horen, merkte dat zijn koeien meer melk gaven. Met andere woorden: Mozarts muziek werkt ontstressend. Tussen 1780 en 1820 werkten in Wenen (Oostenrijk) de drie grootste muzikale genieën die Europa ooit heeft gekend: Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven. Mozart vestigde zich in 1781 in Wenen, Haydn omstreeks 1790 en Beethoven in 1792. Zij vormden samen de Eerste Weense School, die grote invloed zou hebben op de muziekontwikkeling van de 18e eeuw, en zouden nog vele jaren een voorbeeld zijn voor andere componisten.Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree.

Ynze Dam-altviool solo en als slotakkoord Hans Fidom-orgel

Een bijzonder programma in het kerkje van Zuurdijk, waar de geschiedenis te lezen is. Ynze Dam, altviool, speelt solowerken van Daan Manneke, Benjamin Britten, Igor Strawinsky en Paul Hindemith. Als slotakkoord bespeelt Hans Fidom het orgel, met Preludium en Fuga in d kleine terts, BWV 539. Een nieuwe toevoeging aan de serie ‘te grote muziek op te kleine orgels’. Toegang € 10, incl. koffie/thee en Zuurdiekster koek, kinderen gratis. Ynze Dam, geboren (1952) in Buitenpost, studeerde aan het Gronings Conservatorium bij Dick Blom en Ton Koopman (barokinterpretatie) en vervolgde zijn studie aan het Brabants Conservatorium bij Erwin Schiffer. Na het eindexamen/diensttijd, als altist verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest (1978-1980). Studie gevolgd bij Hans Neuburger (solo altist aldaar en altist van het Gaudeamus Kwartet). Vanaf 1980 tot 2013 werkzaam bij het Limburgs Symfonie Orkest en na de fusie met het Brabants Orkest verbonden aan de “Philharmonie Zuid-Nederland” tot 2018 (pensionering). Hans Fidom was de motor achter de restauratie van het Rohlfingorgel van Zuurdijk. Hij speelt regelmatig werken in de serie ‘te grote muziek op te kleine orgels’ op verschillende kleinere orgels in de omgeving.

Orgelbespeling in de 40-dagentijd