Concerten februari 2019

Activiteiten per datumDatum
Klezmer &Co
Klezmer &Co

In di waite lender verwijst niet alleen naar de diaspora (verspreiding), of galut/golus (ballingschap), maar ook naar de voortdurende migratie die de Joodse geschiedenis kenmerkt. Oorlogen, pogroms, verbanningen, armoede en soms ook het verlangen naar avontuur, brachten vele Joden vooral in de 19e en 20e eeuw telkens weer op andere plekken. Beleef het nieuwe programma van Klezmer & Co. en reis mee door Oost-Europa. Volg de immigranten die met de boot de grote oversteek maakten naar het gouden land, di goldene mediene (Amerika). De angst en het verdriet van de achterblijvers, de dromen, de teleurstellingen en het afscheid, het zit allemaal in deze voorstelling over ballingschap en verlangen. Klezmer & Co. laat de interactie horen van Joodse muzikanten en hun omgeving - grensoverschrijdend met roemeense, zigeuner, sefardische en hebreeuwse invloeden -.Klezmer & Co bestaat uit: Carla da Silva zang Albert Bleeker Tuba, percussie Wim Lever accordeon Inge Pijnacker Hordijk viool en trompetviool Entreé € 12,-- (donateurs het Marnehoes € 10,--; kinderen 4 tot 12 jaar € 5,--). Kaarten reserveren via onderstaand emailadres.Telefonisch reserveren bij Dineke Mik 0595 – 571395

Pick'n shovel ol'time roots music
Pick'n shovel ol'time roots music

The Ol'time Rootsband Pick'n'Shovel toert in 2019 langs oude kerken in het noorden. Pick'n Shovel neemt je mee naar de warme zuidelijke staten van Amerika. De vijf bandleden zijn ervaren muzikanten met wortels in diverse stijlen, zoals country, blues, klezmer, zydeco en pop. Zij spelen onder meer dobrogitaar, banjo, mandoline, contrabas, concertina, washboard en mondharmonica. Deze instrumenten zorgen voor een authentieke, rauwe roots sound. De lead vocals worden afwisselend door de bandleden verzorgd. En dat alles op een bedje van mooie close harmony zangpartijen. ProgrammaHet repertoire bestaat uit traditionals zoals Man of Constant Sorrow, This Train is bound for glory en Will the Circle be unbroken. Ook spelen zij eigen werk in de roots traditie en verbluegrasste versies van bekende songs. Kom naar dit unieke en intieme concert met onvervalste rootsmuziek en mooie verhalen over het leven.Kaarten voor het concert á € 12,50 zijn te verkrijgen via onderstaande website.

Barokmuziek uit de Lage Landen
Barokmuziek uit de Lage Landen

Wist u dat uit de Lage Landen in de 17e en 18e eeuw prachtige muziek is voortgekomen? Kom luisteren naar het prachtige Concerto Armonico van graaf Unico van Wassenaer en naar de pre-klassieke symfonieën van Antoine Mahaut en Christiaan Graaf. En wat doet de Italiaan Locatelli in dit programma? Die woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Amsterdam, waar hij een lucratieve muziekuitgeverij had. Daarom verdient ook hij een plaats in ons thema Muziek uit de Lage Landen. Ensemble1718 is een ensemble dat zich toelegt op het uitvoeren van muziek uit de periode 1600 -1800. We werken zonder dirigent, maar nodigen bij elk project een specialist op het gebied van barokmuziek uit. Deze keer was onze coach Lucia Swarts, celliste bij de Nederlandse Bachvereniging. De concerten zijn op: zaterdag 9 februari, 20.15 uur - Kerk Leegkerk, Leegeweg 38, Groningen - zondag 10 februari, 15.00 uur - Donatuskerk, Kerkpad 7, Leermens

Fling in de kerk van Woltersum
Fling in de kerk van Woltersum

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak. De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s getourd langs de theaters van Nederland. Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar. Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Studenten van de kunstacademie uit Groningen en Rotterdam zullen exposeren tijdens dit optreden.

Ziele-zangen door Marietta Rust
Ziele-zangen door Marietta Rust

Ziele-zangen: met muziek de wereld rond. Marietta Rust, kleurrijk zangeres en beeldend kunstenares uit Garnwerd, treedt op met haar programma ‘Zielezangen’, met liederen uit alle windstreken. Jiddisch-Hebreeuwse liederen, Spaanse mantra’s, Portugese Fado en Nederlandse ballades Met haar gloedvolle stem en enthousiaste uitstraling haalt Marietta al even de zuidelijke zomer naar ons winterse land. Iedereen van harte welkom voor een sfeervolle middag. En na de pauze: meezingen mag. Entree € 8,- jongeren tot 18 jaar gratis.Reserveren via de website van de Mariakerk of via 06-53835639 zie ook www.mariettarust.nl.

Muziek in d'olle buurt
Muziek in d'olle buurt

In de serie‘Muziek in d’olle buurt’ geeft de bekende organist Ton van Eck (Voorburg/Haarlem) een concert met zijn dochter Anne van Eck (viool) samen. Zij voeren zowel solowerken uit voor orgel, resp. viool, als voor beide instrumenten samen. Daarbij worden beide orgels (het grote Van Oeckelenorgel en het kleine Hess-kabinetorgel) bespeeld. ProgrammaWerken van o.a. Arcangelo Corelli (sonate voor viool en basso continuo) Georg Philipp Telemann (fantasie voor viool solo)Jacob Wilhelm Lustig (op het Hess-orgel)José Lidon (op het Van Oeckelen-orgel) Josef Gabriel Rheinberger (drie delen uit 6 Stücke op. 150: Thema mit Veränderungen, Abendlied, Gigue) en August Wenck (variaties over Ach, du lieber Augustin, in Groningen vooral bekend als de melodie van ‘Peerd van Ome Loeks is dood’). De entree is inclusief programma en consumptie).Ton van Eck is sinds 1 december 1999 titulair-organist van de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo (met diverse orgels) in Haarlem. Zijn opleiding (Uitvoerend Musicus orgel met aantekening voor improvisatie) kreeg hij o.a. aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en in Parijs. Hij nam succesvol deel aan diverse improvisatieconcoursen in binnen- en buitenland, daarnaast geeft hij sinds 1967 regelmatig orgelconcerten en verzorgt hij radio-opnames in vrijwel heel Europa en Zuid-Amerika. Zijn koorwerk De Profundis werd bekroond bij de Alphons Diepenbrock Compositiewedstrijd 1995. Anne van Eck, telg uit een zeer muzikaal gezin, studeerde eerst viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en rondde haar Bachelor-opleiding af aan het Conservatorium van Utrecht. Ze behaalde haar masters aan het Conservatorium van Tilburg. Daarnaast volgde zij verschillende masterclasses in o.a. Prades en Vancouver. Naast een lespraktijk, zowel privé als aan de Muziekschool te Hoofddorp, speelt Anne in diverse orkesten, zoals Sinfonia Rotterdam en vervangt zij o.a. bij het Radio Philharmonisch Orkest, de Philharmonie Zuidnederland en het Noord-Nederlands Orkest. Daarnaast speelt ze veel kamermuziek, onder meer met het duo Mélange. Ook treedt zij regelmatig op als soliste bij kerkconcerten en bij diverse amateur-orkesten.

Concert Laurens Schreuder en Alex Staal en Henk Puister
Concert Laurens Schreuder en Alex Staal en Henk Puister

Op zondag 10 februari 2019 staat het volgende concert, georganiseerd door de Stichting Klassiek Leek e.o., op de agenda. locatie Ned.Herv.Kerk in Midwolde. Medewerkenden aan dit concert zijn Laurens Schreuder (Bariton) Alex Staal (piano) en Henk Puister (verhalen en gedichten). Liederen, gedichten en korte verhalen veelal in Groninger dialect. Aanvang concert 15.00 uur kaarten in VVK a. 10,00 euro bij Biocorner easyhobby Tolberterstraat 19 in Leek. Kaarten bij ingang kerk 12,50 euro. Eventueel kunnen kaarten tegen voorverkoopprijs worden gereserveerd via de mail. Een consumptie in de vorm van koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.