Concerten oktober 2019

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Orgelconcert Sander van Marion
Orgelconcert Sander van Marion

Zaterdag 5 oktober geeft organist Sander van Marion een concert op het Hintsorgel in Midwolda. Zestig jaar geleden begon de muzikale reis van de organist, dirigent en componist Sander van Marion, de in 1938 in Scheveningen geboren musicus. Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verwierf hij zich met zijn karakteristieke orgelspel, zijn improvisatietalent en zijn verrassende concerten als dirigent van vele koren een gevestigde naam zowel in het binnen- als in het buitenland. Tijdens zijn 60-jarige jubileumconcerten neemt Sander van Marion de luisteraars mee op zijn muzikale wereldreis van veel hoogtepunten en prachtige herinneringen aan bijzondere plaatsen en unieke orgels. Eén van de orgels die hij bijzonder graag wilde bespelen tijdens dit afscheidstournee is het orgel in de Dorpskerk te Midwolda gebouwd in 1772 door Orgelbouwer A.A. Hints. Laat u tijdens dit concerten verrassen, zoals jubilaris Sander van Marion in de afgelopen zestig jaar vaak zelf verrast werd en dit in zijn muzikale spel en improvisaties verrassend kon ‘vertalen’. Veel luisterplezier tijdens dit bijzondere jubileumconcert! (kerk open 19.30 uur)

Jan Henk de Groot met De wolf is trug
Jan Henk de Groot met De wolf is trug

In zijn tweede soloprogramma ‘De Wolf is Trug’ heeft Jan Henk de Groot de Troebadoersroedel tijdelijk verlaten. Als een eenzame wolf sluipt hij langs de theaters van Stad en Ommelaand met vragen als: waar zijn de sprookjes gebleven? Wat heb je echt nodig in het leven om gelukkig te zijn? Liefde, succes, geld, gitaren,... Likes of juist ongeluk? En waar hoor je eigenlijk thuis? Jan Henk werd bekend door liedjes als ‘Kielsterachterweg’, ‘Mamme van Michel’ en ‘Vuurtje kieken’. Hij won in 2013 de DvhN streektaalprijs voor het album ‘Weerom’. DvhN over zijn vorige programma ‘Tachtig Tammo’: “Baldadig, grappig en ontroerend”. In 2014 en 2016 (met de Troebadoers) won hij de RTVNoord muziekprijs De Grunny Als lid van de Troebadoers had hij hits met ‘Riekdom’ en ‘Noar hoes’ en toerde hij 4 seizoenen langs de theaters.Reserveren via onderstaand e-mailadres of telefonisch via Nicolaas Geenen 06-54685405

Concert Salonorkest Las Niñas
Concert Salonorkest Las Niñas

Het Salonorkest Las Niñas geeft een concert in het mooie kerkje van Nieuw Beerta. Onder leiding van dirigent Jelte Duister brengt Las Niñas een zeer gevarieerd programma ten gehore, samen met de vaste solisten Hermien Cats en Annechienus Pot. De bekende folk-accordeonist Erik de Jong is uitgenodigd voor een gastoptreden. Erik de Jong speelt in binnen- en buitenland Europese folkmuziek, met name Ierse en Schotse muziek. Kaarten kunnen worden gereserveerd via onderstaand mailadres. Entree: € 8,- (inclusief koffie of thee)

Concert Henriëtte van Dijk
Concert Henriëtte van Dijk

Op zondagmiddag 6 oktober tussen 15:00 en 17:00 organiseert de Culturele Commissie Tinallinge een sfeervol concert van de singer-songwriter Henriette van Dijk in de prachtige oude kerk van het dorp. Henriëtte van Dijk zingt in het Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans. Haar liedjes zijn warm, melodieus en expressief. Ze gaan over de liefde, vrijheid en respect en zijn uit het leven gegrepen. Ze wordt begeleid door gitarist Alex de Bruin. Tijdstip: 15:00 - 17:00 (kerk open vanaf 14:30) Entree: € 10,-

Focus Vocaal VerLANGt!
Focus Vocaal VerLANGt!

Focus Vocaal komt met een programma waar het verlangen van af druipt! Dit gedreven vrouwenensemble uit Groningen vindt het leuk en uitdagend om onbekende, soms aparte maar altijd toegankelijke muziek uit te voeren. Op 25 mei deed Focus Vocaal mee aan het 62e Muziek- en Zangfestival op Schiermonnikoog. Van de 27 koren werd het koor derde! Uit het juryrapport “Heel fijn koor om naar te kijken en te luisteren. Mooi en origineel gekozen repertoire. Plezier en muzikale inhoud gaan hand in hand. Koor met mogelijkheden.” Een greep uit het programma U hoort werken van de componist David LANG (VS 1957). In zijn ‘Just’ voor vrouwenstemmen, strijkers en slagwerk sijpelt het verlangen tussen de noten door. U kunt zich volledig onderdompelen in dit intieme, sensuele werk met teksten uit het Hooglied. Ook van Lang zijn de stukken ‘I want to live’ (where you live) en ‘Wavy’, een pianostuk voor 6 handen. Van de Australische Elena Kats-Chernin (Austr. 1957). komt het swingende, energieke ‘Memorial-Rag’. Samen met vier professionele strijkers spat de ‘Rag’ er uit! De Finse componist Jukka Linkola (1955) schreef de Work Song en de Joiku. Beide werken geven een inkijkje in de Finse volksmuziek met ongewone (twang) klanken, opzwepende ritmes, klappen en stampen. Een feestje om naar te luisteren! Projectkoor Focus Vocaal o.l.v. Elzemien Brouwer Met medewerking van Strijkkwartet: Rhodes Selhorst Inge Muntendam Christiaan van Hemert Caroline Babendererde Slagwerk: Edwin van der Wolf Piano: Charlotte de WolffKaartverkoop via onderstaande website!

Cash in de kerk
Cash in de kerk

Alex Vissering en Olaf Vos brengen een liedjesprogramma in het Gronings rond een van hun favoriete artiesten, Johnny Cash. Met Ludolf Heikens op het Hinsz-orgel van Midwolda. De wereld van het orgel en de wereld van ‘Grunneger Laidjes’: het lijken twee uitersten, maar in Midwolda komen ze bij elkaar. En dat is te danken aan de geliefde Groningse zanger Alex Vissering en de orgelcommissie van Midwolda, die de handen ineengeslagen hebben om een unieke voorstelling samen te stellen rondom de Amerikaanse countryzanger – ‘the Man in Black’ – Johnny Cash.

Muziek voor de ziel
Muziek voor de ziel

In de serie Muziek voor de ziel alweer een bijzondere avond in de kerk van Oosterwijtwerd: Aafke Steenhuis leest Groninger gedichten voor uit haar nieuwe bundel Moeke, geschreven na het overlijden van haar moeder. Met tekeningen van haar hand en gitaarcomposities van haar man Jan Joost Teunissen. Aafke Steenhuis woont in Amsterdam, maar is Gronings gebleven en heeft veel over Groningen geschreven en geschilderd, onder meer Verhalen van het Groninger land, Het lied van de Eems en Windjammers in Delfzijl.Entree €8,00, voor jongeren gratis.‘Muziek voor de ziel’ is een serie avonden waarop gezangen en instrumentele muziek uit verschillende religieuze tradities ten gehore worden gebracht, met steeds een korte uitleg over deze muziek.

Nanke Flach & Annette Scholten
Nanke Flach & Annette Scholten

Annette Scholten (cello en lame sonore) en Nanke Flach (piano) vormen sinds 2009 een vast duo. Eerst speelden ze alleen muziek voor cello en piano, maar sinds 2011 is daar een fascinerend instrument bijgekomen: de Lame Sonore. Dit instrument is verwant aan de zingende zaag maar heeft een grotere toonomvang en een rijkere toon waardoor het doet denken aan de menselijke stem. Het duo won op het internationale concours Ibla Grand Prize een eervolle vermelding en maakte een tournee door de Verenigde Staten waarbij ze hun debuut in Carnegie Hall maakten. Het duo was ook meermaals te beluisteren op regionale en nationale radio, o.a. in het radio4-programma Spiegelzaal, live uitgezonden vanuit het Concertgebouw Amsterdam. In 't Marnehoes spelen ze een afwisselend programma met muziek voor cello, lame sonore en piano. Entree: € 12,00, Donateurs: € 10,00, Kinderen tot 12 jaar: € 5,00 Reserveren via onderstaand e-mailadres.