Concerten januari 2019

Activiteiten per datumDatum
Strijkkwartet Regina Forte

De dames van het Fries-Groningse kwartet brengen klassieke werken ten gehore van o.a. Mozart, Haydn, Dvorák, Folkertsma en Piazzolla. Strijkkwartet Regina Forte is vier jaar geleden opgericht door vier oud-leden van het Frysk Jeugdorkest en het Haydn Jeugd Strijkorkest. Nadat ze dit orkest hadden verlaten, ontmoetten ze elkaar regelmatig in allerlei ad-hoc orkesten en bleek dat ze alle vier de wens koesterden om in een mooi strijkkwartet te spelen. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën bewaard voor het strijkkwartet. De vier dames zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn meest zuivere vorm. Inmiddels hebben ze in hun relatief korte bestaan tientallen concerten verzorgd. Het orkest was ook te beluisteren tijdens een aflevering van Podium Witteman on Tour. Hun repertoire bestaat uit kwartetten uit zowel de barok, de klassieke periode, de romantiek als de 20e eeuw. Het concert in Nieuw-Beerta wordt dan ook een muzikale reis door de tijd worden met muziek passend in de mooie ambiance van een kerk. Uitvoerenden:Viool Ina Andela Viool Anna Molleman Altviool Inge van der Hoeven Cello Andrea Meijer

Nieuwjaarsconcert

Op zondag 6 januari zal het Van Zijl Concort samen met sopraan Esther van Zijl, een nieuwjaarsconcert geven in de Kerk van Solwerd om 14.15 uur. Esther heeft haar masterdiploma aan het Artez conservatorium behaald en masterclasses gevolgd bij o.a. Jard van Nes en Miranda van Kralingen. Het Van Zijl Concort bestaat verder uit haar vader Rigoberto van Zijl (klavecimbel), Eveline Peper (cello),Marjolein de Goede (viool) en Robert Jan van der Feen (fluit) Esther zal diverse aria’s zingen van Vivaldi,Cesti en Pergolesi, naast twee aria’s van Bach. Ter afwisseling worden instrumentale werken uitgevoerd waaronder een ten onrechte niet vaak uitgevoerde triosonate Kaarten voor 10,-- (incl. koffie/thee en boerenjongens) verkrijgbaar bij VVV Appingedam én voor aanvang van het concert in de Kerk van Solwerd.

Marlene Bakker zingt in streektaal

Zondagmiddag 6 januari, aanvang 15.00, opent ’t Marnehoes in Wehe den Hoorn( Kerkstraat 21) het winter/voorjaarsseizoen met een bijzonder concert van Marlene Bakker. Zij is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Haar in 2018 verschenen debuutalbum RAIF is al veel geprezen en ontving onder andere een vijfsterren recensie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Voor de single ‘Waarkhanden’ ontving Marlene de Bosklopper Bokaal voor de beste Groningstalige single van 2017. Waarkhanden gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Speciaal voor dit optreden zingt Marlene ook werk van haar tour met Groningse volksverhalen project Spinbarg. Marlene en haar gitarist Bernard Gepken hebben zich ondergedompeld in de wondere wereld van Groningse volksverhalen. Ook zij die de taal niet machtig zijn zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek.

Nieuwjaarsconcert

Na een drukke week is het tijd om wat te relaxen door bijvoorbeeld een concert te bezoeken. Dat kan op zaterdagavond 12 januari 2019 in de kerk van Westernieland. Dan wordt er een nieuwjaarsconcert gegeven door het ´Vrijdag Barok Ensemble´en Glim Limoncelli.Het ensemble bestaat uit 14 muzikanten: dirigent, een aantal zangers en als instrumenten worden bespeeld: blokfluiten, viool, cello, klavecimbel en gitaar. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is GRATIS. We hopen vele dorpsbewoners en uiteraard bezoek van 'buiten' te zien in ons mooie kerkje! Het concert begint om 20:00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u/ ben jij welkom; er is dan gelegenheid om koffie of thee of fris te drinken voorafgaand aan het concert. Het concert duurt ruim een uur.

Zondag matinee concert

Het komende jaar organiseren we een serie van elf maandelijkse zondag matinee concerten in samenwerking met Erik Huele. We beginnen steeds om 11.30 uur met een luisterconcert van 45 minuten. Daarna is er een pauze en daarna komt dezelfde musicus terug voor nog eens 45 minuten, maar nu mag er gepraat worden én geluncht!! We bieden bij deze reeks concerten een speciaal luncharrangement aan. We denken dat dit een mooie traditie kan worden. € 10,- entree concert, € 27,50 incl. lunchmenu, twee gangen met een goed glas wijn. Het eerste concert is op 30 september. Erik Huele bijt dan zelf het spits af. De volgende data zijn: zo 21 okt: Henk-Doeke Odinga zo 18 nov: piano duo (en solo) Elvire Boelee & Dimitrov Boelee zo 16 dec: Carolien Fleumer zo 20 jan 2019: Coert huijsman Meer informatie over musici is binnenkort te vinden op de agenda van www.blg.nl.

Mja Mera Muziekverhaal

Op een wintermiddag komen we bij elkaar in een mooie oude kerk. De kachel brandt in ons midden. De klok tikt altijd door, maar toch lijkt de tijd even stil te staan. Muziek en verhalen wisselen elkaar af. Het is winter, we drinken wijn (of sap) en proosten op het leven in al zijn facetten. Dat het zo mag zijn. Graag nodigen we jullie uit voor een middag vol muziek en verhaal. Wil van den Broek vertelt de verhalen. We zijn hier heel blij mee. Entree € 8,00, kinderen gratis.