Concerten december 2018

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Kamerkoor Tiraña
Kamerkoor Tiraña

‘Een oudedagszonde’, zo noemde Rossini zijn Petite Messe Solennelle. De Italiaanse componist was al met zelfgekozen pensioen toen het koorwerk in zijn hoofd opkwam. ‘Een koor van twaalf engelen kan volstaan’, schreef Rossini, maar met Kamerkoor Tiraña pakken we het toch wat uitgebreider aan. In 1863 schreef Rossini als zijn laatste van zijn miniaturen zijn Petite Messe solennelle voor klein vierstemmig koor, inclusief de vier solisten, twee piano’s en een harmonium. Wat Onze Lieve Heer aangereikt kreeg, is en blijft een vrij raadselachtig, hoffelijk en elegant, maar ook in wezen melancholiek werk. De mis werd gepubliceerd na een lange periode van stilte, waarin Rossini niets meer voor de openbaarheid had gecomponeerd. Het werk werd meteen populair, vanwege zijn overwegend vrolijke karakter, maar ook omdat het iets raadselachtigs heeft. Niet voor niets schreef Rossini aan het eind van zijn manuscript: “Lieve Heer, kijk, nu is deze armzalige kleine mis klaar. Is het werkelijk sacrale muziek (musique sacrée) of vervloekte muziek (sacrée musique)? …. Welnu, wees geprezen en laat mij toe tot het paradijs.” Een ‘ouderdomszonde’, wellicht in Rossini’s eigen ogen maar wij weten beter: het is niet voor niets al ruim150 jaar het lievelingswerk van talloze koorliefhebbers en zangers!Kaarten aan de kassa en via onderstaande website.

Filofonisch Orkest met Opmaat 40
Filofonisch Orkest met Opmaat 40

Het Filofonisch Orkest verzorgt een bijzonder concert in ‘t Marnehoes in het teken van het 40-jarig jubileum van dit orkest. In 1979 werd het begin gemaakt met wat nu Het Filofonisch Orkest is. Het orkest van 12 musici bestaat uit een verrassende combinatie van blazers met piano en slagwerk, onder leiding van dirigent, arrangeur en componist Libbe Oosterman. De verbinding tussen de stukken is het getal 40. De presentator neemt u mee op een muzikale reis, waarbij 40 een belangrijke rol speelt…… Entree€12,00. Voor donateurs €10,00 en voor kinderen €5,00.Reserveren Via onderstaand emailadres of 0595–571395 / 572875

Van Zijl Consort
Van Zijl Consort

Stichting Klassiek Leek e.o. organiseert op zondag 09 december 2018 opnieuw een concert in de kerk van Midwolde. Dit keer verzorgt door het Van Zijl Consort.Bestaande uit top amateurs: Marjolein de Goede (viool) Johannes von Gleich (Cello) Robert Jan van der Feen (Fluit) Rigobert van Zijl (Klavecimbel) Zij spelen ook in andere bekende orkesten zoals o.a Noordelijk Bach Consort. Het Van Zijl Consort verzorgt een afwisselend concert met muziek van onder andere de familie Bach. Zo eindigt het concert met het prachtige largo en de canon uit de triosonate van het Musikaliches Opfer; een compositie die Johann Sebastian Bach maakte bij zijn bezoek aan het hof van Frederik de Grote in Potsdam, toen zijn zoon Carl Philipp Emanuel daar hofcomponist was. Naast Bach zal er in het concert muziek van Haydn worden uitgevoerd, namelijk een van zijn welluidende Londoner trio’s. En als contrast klinken er ook moderne werken van Debussy en van de Nederlandse componist Ton Bruynel, die akoestische en elektronische muziek combineerde. De uit te voeren werken worden kort toegelicht. Entree € 12,50 aan deur bij kerk. Voorverkoop kaarten via Biocorner Easyhobby Tolberterstraat 19 te Leek á € 10,00 euro Voorverkoop start 14 dagen voor concert datum. Voor verdere informatie zie de website van de stichting: www.skleek.nl, ook te gebruiken voor eventuele reservering van kaarten. De StichtingStichting Klassiek Leek e.o. is opgericht op 12 maart 2015 en stelt zich als doel het organiseren van klassieke concerten in Leek en omstreken. Daarnaast wil de stichting een brug slaan naar verzorgings- en verpleeghuizen om ook daar concerten te verzorgen. Stichting Klassiek Leek e.o. is een stichting zonder winstoogmerk en is voor haar inkomsten afhankelijk van donaties.

Ariadne auf Naxos
Ariadne auf Naxos

Musica Poëtica brengt bijzondere concerten, waarbij barokmuziek in zijn meest pure en originele vorm wordt gepresenteerd. In deze oorspronkelijke 'oervorm' wordt de muziek gecombineerd met voordracht door acteurs, tekst en dans, dus zoals de muziek werd gepresenteerd in de tijd waarin deze werd gecomponeerd. Ook het samenspel en de interactie met het publiek zijn bijzonder; het publiek zit dicht op de muzikanten en acteurs/zangers en reactie op het spel wordt aangemoedigd. UitvoerendenMichal Bitan, Ariadne, João Luís Paixão, Theseus, Laila Catghleen Neuman, Oreade John Ma, viool, Giorgos Samoilis, viool, Sara de Vries, altviool, Maria Sanchez, cello, Silvia Jimenez, contrabas, Jörn Boysen, klavecimbel

Christmas Delight van Cantatrix
Christmas Delight van Cantatrix

Een feest van herkenning Als in een kleurrijk wandtapijt verweeft Cantatrix in dit programma alle elementen van het traditionele kerstverhaal, door het evangelie van Lucas symbool geworden voor de heilige geboorte. Een geboorte die door de eeuwen heen inspiratie heeft geleverd voor schrijvers, dichters, schilders, en uiteraard ook componisten. Het programma op dit feestelijke thema stamt gedeeltelijk uit de rijke Engelse koortraditie maar ook een Nederlandse bijdrage ontbreekt niet. Wat te denken van de arrangementen van Jetse Bremer en “O-Antifonen” een nieuwe compositie van de eigen dirigent Hans Leenders. De muziek in dit programma leidt van de eenvoudigste compositie tot majestueuze dubbelkorigheid. Maar ook de traditionele carols ontbreken niet. Het programma wordt uitgevoerd met jeugdkoor Viva La Musica. Cantatrix en Viva la Musica zijn een nauwe samenwerking aangegaan en de jeugd vergezelt Cantatrix gedurende de gehele serie.Kaarten kopen.

Adventsconcert
Adventsconcert

Het concert zal worden verzorgd door het gemengd amusementskoor Aig’n Wies o.l.v. Meeuwes Peetsma en het Volksonderwijskoor Roodeschool o.l.v. Jelle Tienstra met begeleiding van S.D.G. o.l.v. dirigent Sander Snip. De koren zingen Christmas Carols en bekende en minder bekende liederen in de kerstsfeer. U hoeft niet alleen te luisteren, meezingen kan ook. Het orgel zal tussendoor bespeeld worden door Jelle Tienstra. Een combo van SDG zal buiten de gasten verwelkomen met kerstmuziek. De kerk wordt in kerstsfeer versierd. Tijdens de pauze wordt chocolademelk en iets lekkers uitgedeeld. De toegang is gratis, ter bestrijding van de onkosten wordt een collecte gehouden.

Kerstconcert Luthers Bach Ensemble
Kerstconcert Luthers Bach Ensemble

Programma Antonio Vivaldi, Gloria in D RV 589 J.S. Bach, cantate schwingt freudig euch empor BWV 36 Weihnachtsliederen van o.a. Praetorius, Buxtehude, Hassler.UitvoerendenLuthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda Sara Jäggi (sopraan) | Robert Kuizenga (altus) | Johannes Weiss (tenor) | Harry van der Kamp (bas) EntreeAppingedam €25 | €22 vriend Groningen €25 | €22 vriend | €15 student | €35 eerste rang Voorverkoop Boekhandel Godert Walter Groningen, Oude Ebbingestraat 53 | Boekhandel Daan Nijman Roden, Heerestraat 87 & winkelstraat UMCG | Cigo, Overdiep 4 Appingedamzaterdag 15 december 20:00 uur Nicolaikerk Appingedam zondag 16 december 15:00 uur Der Aa-kerk Groningen Online kaarten bestellen via website

NNO Piano Trio
NNO Piano Trio

Van Vivaldi- tot salonmuziek en jazz Het piano trio bestaat uit, Segei Bolotny Viool, Sven Otte, contrabas en de pianiste, Keiko Sakuma. De makkelijk toegankelijke werken zitten vol met romantiek en virtuositeit. Sergei, geen onbekende voor ons publiek, afkomstig uit Oekraïne, studeerde in Wenen waar hij in alle grote orkesten speelde, van de Wiener Volksoper, Staatsoper tot de Wiener Philharmoniker. Keiko studeerde in Japan en ging verder aan het Mozarteum in Salzburg en in Wenen. Keiko gaf concerten in diverse Europese landen en in de VS. Sven speelt niet alleen in het NNO maar houdt zich ook bezig met andere muziekdisciplines.

Zondag matinee concert
Zondag matinee concert

Het komende jaar organiseren we een serie van elf maandelijkse zondag matinee concerten in samenwerking met Erik Huele. We beginnen steeds om 11.30 uur met een luisterconcert van 45 minuten. Daarna is er een pauze en daarna komt dezelfde musicus terug voor nog eens 45 minuten, maar nu mag er gepraat worden én geluncht!! We bieden bij deze reeks concerten een speciaal luncharrangement aan. We denken dat dit een mooie traditie kan worden. € 10,- entree concert, € 27,50 incl. lunchmenu, twee gangen met een goed glas wijn. Het eerste concert is op 30 september. Erik Huele bijt dan zelf het spits af. De volgende data zijn: zo 21 okt: Henk-Doeke Odinga zo 18 nov: piano duo (en solo) Elvire Boelee & Dimitrov Boelee zo 16 dec: Carolien Fleumer zo 20 jan 2019: Coert huijsman Meer informatie over musici is binnenkort te vinden op de agenda van www.blg.nl.

Kerstconcert van Tous les oiseaux d'Europe
Kerstconcert van Tous les oiseaux d'Europe

Tous les oiseaux d'Europe zingt eigenzinnige versies van popnummers in bijzondere arrangementen van onder andere onze dirigent Hans Kaldeway. We verrassen het publiek met vocale versies van bijvoorbeeld Spinvis, Katzenjammer, First Aid Kid, Vienna Teng en Peter Gabriel. Soms zijn dat bekende nummers, maar vaak ook juist de nog niet zo bekende pareltjes. Speciaal voor het kerstconcert wisselen we ons eigen repertoire af met solo's, duo's en kwartetten. Laat u betoveren in de sfeervolle donkere dagen voor kerst door dé Groninger Vocal Group. Toegang € 12,50 inclusief koffie/thee/glühwein | kinderen t/m 16 jaar € 6,-Reserveren via de mail.