Kerk en Muziekcaroussel 2018

Datum 07 Okt 2018

Datum Beerta, Meedhuizen, Midwolda, Nieuw Scheemda, Oude Pekela, Sappemeer: Groninger kerken

Kerk en Muziekcaroussel 2018

In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met Het Orkest van de Veenkoloniën een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger Kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke en culturele verleden van de provincie Groningen.

In de zes Oost Groninger kerken brengen (musici uit) Het orkest van de Veenkoloniën een gevarieerd en breed programma: de Kerk en MuziekCaroussel. Variërend van kleine kamermuziekensembles tot VKSO orkest en VKSO koor in grote bezetting worden de eeuwenoude stenen tot klinken gebracht!

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest is in 2010 opgericht door de huidige dirigent en artistiek directeur Lubertus Leutscher om het eigen werkgebied -de Veenkoloniën- alsook de omliggende regio's in Noord-Nederland te bedienen. Begonnen als orkest dat voornamelijk uit getalenteerde amateurs bestond, heeft het VKSO zich in bijna tien jaar tijd ontwikkeld tot een semi-professioneel orkest met een uitgebreid symfonisch repertoire. Professionele musici vormen de kern van het orkest. Getalenteerde amateurs en aanstormend talent worden op basis van audities toegelaten en binnen het orkest gecoached tot volwaardige orkestmusici. Naast het symfonisch repertoire brengt het VKSO bijzondere producties rondom de streekcultuur en een kamermuziekprogramma dat in het gehele Noorden gretig wordt afgenomen.

De Stichting Oude Groninger Kerken en Het orkest van de Veenkoloniën dragen met het programma Kerk en MuziekCaroussel vol overtuiging bij aan de trots op onze culturele regio!

Zondag 7 oktober Meedhuizen 16.00 uur
Sergei Bolotny viool en Keiko Saskuma piano.

Zondag 14 oktober Nieuw Scheemda 19.30 uur
Fluit-harp kwartet Fluitique met: Elisabeth Hopman, Wiljan Smit, Marthe van den Berg en Loes Kleefman fluit. Nienke van der Leijden harp.

Zondag 21 oktober (koor) Oude Pekela 16.00 uur
Hanneke Tichelaar, solozang Roele Kok, solozang en Loes van Ras, piano

Zondag 28 oktober (kamermuziek) Midwolda 16.00 uur
Lubertus Leutscher trompet en Euwe de Jong orgel.

Zondag 4 november (kamermuziek) Sappemeer Koepelkerk 16.00 uur
Pianotrio met Lysette Lever piano, Léontine van der Cammen cello en Nely-Jo Holscher-van der Veen piano.

Zondag 11 november Beerta 16.00 uur
Het orkest van de Veenkolonien.

Groninger kerken
Meedhuizen,Nieuw-Scheemda, Oude Peklea, Midwolda, Sappemeer, Beerta