Het Noordelijk Barok Ensemble in de Kerk van Rottum

Datum 11 Jun 2021

Datum Rottum

Het Noordelijk Barok Ensemble in de Kerk van Rottum

Vrijdagavond 11 juni om 20.00 uur speelt in de Kerk van Rottum Het Noordelijk Barok Ensemble. Het Ensemble bestaat uit Mathilde van Wijnen -viola da gamba, Gadze Heeres -viola da gamba en Jelte Hulzebos -klavecimbel.

Zij spelen muziek uit de tijd van de Barok. In die tijd (begin 17e tot halverwege de 18e eeuw) is de viola da gamba een zeer populair instrument. Het heeft namelijk een prachtige zoete toon en het is uitermate geschikt voor het spelen van treurmuziek. Het klavecimbel zorgt hierbij in al zijn veelzijdigheid afwisselend voor begeleiding of een gelijkwaardige partij.

Zij laten alle mogelijkheden van de viola da gamba horen, van de vroegste barokmuziek tot muziek van Franse componisten als Marin Marais, Couperin, Abel, de Nederlander Johan Snep en natuurlijk de prachtige Sonate van JS Bach voor viola da gamba en klavecimbel. Graag reserveren via e-mail of telefonisch 06 30705446

Rottum
Kloosterweg 13,