Bespeling Hemony carillon Hippolytuskerk ‘Negrospiritu

Datum 06 Jun 2021

Datum Middelstum: Middelstum

Bespeling Hemony carillon Hippolytuskerk ‘Negrospiritu

Negrospirituals en Israëlische volksliederen hebben wel wat gemeen, het zijn prachtige melodieën en teksten vol hoop op een beter en vredig leven. Bekende melodieën, we hebben ze allemaal wel eens gehoord, toch raken ze de actualiteit. Heel bijzonder dat Henk Veldman ze laat klinken vanaf het 17e eeuwse Hemonycarillon. Black lives matter en negrospirituals, door het zingen van negrospirituals vonden de slaven troost voor de situatie waarin zij leefden. Nu de strijd en Palestina en Israël weer oplaait hopen we dat wat wordt bezongen in Yerushalayim Shel Zahav, “dat de kinderen van het noord-westen en de kinderen van het oosten ooit vrienden zullen zijn” en dat er vrede zal zijn in Palestina en Israël.

Programma:

Negrospirituals:
- Joshua fit the battle of Jericho - Go down Moses - Give me that old time religion - Nobody knows the trouble I’ve seen - Sometimes I feel like a motherless child - Down by the riverside - It’s a me, o Lord - He’s got the whole world in His hands - Swing low, sweet chariot

Israëlische volksliederen - Shalom chaverim - Yerushalayim Shel Zahav - Hava nagila - Hevenu Shalom Alehem - Hatikvah

Middelstum
Concordiaplein 1,