TIJDELIJK GESLOTEN Expositie Pieky Doornbos

Datum Rottum

TIJDELIJK GESLOTEN Expositie Pieky Doornbos

TIJDELIJK GESLOTEN
Tot en met 21 maart hangen bijzondere schilderijen van Pieky Doornbos-Hilgenga, uit Startenhuizen, in het kerkje van Rottum. De vormen in haar schilderijen zijn herkenbaar, maar ze zijn bijzonder qua kleur en qua materiaal. Als je goed kijkt zie je niet alleen voorstelling in prachtige kleuren maar zie je dat het schilderij is opgebouwd uit allerlei verschillende materialen. Zo kun je allerlei dingen in het schilderij ontdekken, een stukje kant, een stukje stof, een stukje krant en nog veel meer. Voor haar schilderijen gebruikt Pieky meerdere technieken en materialen. Ze begint met een leeg vel patroontekenpapier en acrylverf daarna: stempelen, sjabloneren, scheuren, plakken, tekenen, weer schilderen en sjabloneren. Dan wordt het afgewerkt met oliepastel. Dit heet: Mixed media. het betekent dat er meerdere technieken en materialen gebruikt worden voor één werkstuk.

Pieky schildert en tekent ik al jaren! Voor verschillende technieken volgde zij diverse lessen en workshops. Ook geeft zij zelf workshopsvoor een kleine groep deelnemers. Het gaat dan vooral om “gewoon” lekker schilderen, waarna iedereen met een uniek zelfgemaakt werkstuk naar huis gaat.

Als u de kerk binnenkomt natuurlijk even controleren of niet teveel bezoekers aanwezig zijn.

Rottum
Kloosterweg 13,