Eurosonic Noorderslag

Datum 13 - 16 Jan 2021

Datum Online

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
Eurosonic Noorderslag

Door de lockdown zit een fysieke editie van het Groningse festival Eurosonic Noorderslag (ESNS), dat van 13 tot en met 16 januari op de agenda staat, er dit jaar niet in: het festival vindt volledig online plaats, weliswaar met een Gronings tintje. De knoop daarover werd al in november doorgehakt, vér voor de bekendmaking van de lockdown dus. “We hebben daarmee alle tijd gehad om ons goed voor te bereiden”, zegt Daniële Streep, hoofd Bedrijfsvoering bij ESNS, die ook meteen een lichtpuntje ziet: er is een potentieel miljoenenbereik.

Net als de fysieke editie van ESNS duurt ook de online variant van het vermaarde festival vier dagen. De eerste drie dagen staat aanstormend Europees talent centraal, en de vierde dag – altijd een zaterdag – staat met ‘Noorderslag’ in het teken van muziek van eigen bodem. Als vanouds staan er overdag conferenties op het programma. Elke dag wordt er live radio gemaakt vanuit Groningen en zaterdagavond is er een uitzending op televisie door de NTR.

Traditiegetrouw vinden er overdag, onder andere voor mensen uit de professionele muziekindustrie, uiteenlopende conferenties plaats. Dit jaar gebeurt dat heel toepasselijk onder de noemer ‘road to recovery’. “Misschien zijn de conferentiepanels dit jaar wel waardevoller dan ooit, want een belangrijke vraag is natuurlijk hoe we met z’n allen de muzieksector weer gaan opbouwen, en misschien zelfs moeten herdefiniëren”, zo zegt Streep daarover.

Het muziekprogramma is gratis online te volgen via esns.nl, maar voor de conferentie moet wel een kaartje worden gekocht á 50 euro.

Online
Online
Woensdag 13 januari t/m 16 januari 2021

Website: https://esns.nl/