GESLOTEN - Amsterdamse School in Delfzijl

Datum 12 Sep 2020 / 03 Jan 2021

Datum MuzeeAquarium

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
GESLOTEN - Amsterdamse School in Delfzijl

GESLOTEN
In het MuzeeAquarium in Delfzijl wordt zaterdag de expositie ‘Amsterdamse School in Delfzijl, architectuur en vormgeving’ geopend. Deze tentoonstelling gaat over de in en rond Delfzijl aanwezige in Amsterdamse School-stijl gebouwde panden. De Amsterdamse School is een in de jaren ‘20 van de vorige eeuw tot bloei gekomen bouwstijl. Kenmerkend zijn de bijzondere dakvormen, de grote variatie in baksteentoepassingen, glas-in-lood ramen en geometrische vormen.
In de expositie in het MuzeeAquarium zijn onderdelen van gebouwen te zien: dakpannen, deuren, tegels en geglazuurde stenen. Ook de zogenaamde ‘toegepaste kunst’ krijgt aandacht; in de vorm van een interieur in de stijl van de jaren ‘20 en ‘30, en objecten die verschillende stijlen uit het begin van de 20ste eeuw illustreren, zoals art deco en art nouveau. Verder worden kasten van meubelfabrikant J. Huizinga uit Groningen, alsmede oude ansichten en recente foto’s van Jaap Groeneveld getoond.
Bovendien kan een Amsterdamse School-wandeling door Delfzijl worden gemaakt. Deze wandeling is verkrijgbaar bij VVV, gevestigd in het MuzeeAquarium.

MuzeeAquarium
Zeebadweg 7
Delfzijl
Zaterdag 12 september t/m 3 januari 2021
10:00 - 17:00 uur

Website: https://www.muzeeaquarium.nl/single-post/2020/08/10/Tentoonstelling-Amsterdamse-School-in-Delfzijl