Presentatie Hintsorgel

Datum 05 Sep 2020

Datum Midwolda: Kerk Midwolda

Presentatie Hintsorgel

In 2019 heeft Orgelmakerij v.d. Putten het groot onderhoud van het Hintsorgel te Midwolda uitgevoerd. Het orgel, dat bijna 250 jaar oud is, was ruim 50 jaar na de vorige restauratie toe aan een grote onderhoudsbeurt. In 2018 werd door de Stichting Oude Groninger Kerken en de Stichting Hintsorgel Midwolda besloten om het orgel in Midwolda uit 1772 een grote onderhoudsbeurt te geven. Vorig jaar is het instrument helemaal schoongemaakt, is de speelmechaniek geoptimaliseerd en zijn waar nodig pijpen (vooral de tongwerken) gerepareerd en op klank gebracht.
De presentatie vindt plaats op zaterdag 5 september 2020 om 20.00 u.
De orgelbouwers Ingrid Noak en Winold van der Putten geven een toelichting op de uitgevoerde werkzaamheden. Orgeladviseur Stef Tuinstra en organist Ludolf Heikens bespelen het orgel om een impressie te geven van de klank van het Hints-orgel. We hadden deze presentatie gepland in het voorjaar maar door omstandigheden is dit uitgesteld en kunnen er nu slechts 50 mensen aanwezig zijn.
Op de website www.hintsorgelmidwolda.nl staat hoe men zich kan aanmelden voor de presentatie.
U kunt de presentatie alleen bijwonen als u zich heeft aangemeld.
Aanmelden via de website www.hintsorgelmidwolda.nl
Onder voorbehoud van eventuele verscherpte maatregelen i.v.m. de corona-crisis.

Kerk Midwolda
Hoofdweg 168