Weet de Zon van de Schaduw - Hans Rikken

Datum 14 - 23 Aug 2020

Datum Groningen: Der Aa-kerk

Weet de Zon van de Schaduw - Hans Rikken

In 2018 ontstond bij de beeldhouwer Hans Rikken het idee een presentatie te maken met als focus een nieuw, groot ruimtelijk werk. Dit resulteerde in de indrukwekkende houten sculptuur Weet de Zon van de Schaduw die centraal staat in de gelijknamige tentoonstelling in de Der Aa-kerk, in het hart van de stad Groningen. Rondom het beeld is er in het koor en de kooromloop van de kerk ander werk te zien uit het oeuvre van Hans Rikken. Er worden foto’s en modellen van gerealiseerde kunstopdrachten getoond en is er een ‘atelierkast’ met kleinere beelden.

De kunstenaar

De Groninger beeldhouwer Hans Rikken realiseerde veel kunstwerken in de openbare ruimte. Zoals in Zwolle en in Alphen aan de Rijn, op de IJsselkade in Deventer, middenin een raffinaderij in Rotterdam en in het ziekenhuis in Enschede. In Veendam staan zijn fontein, lichtobject en speelobject. De Werkmanbrug, in de Soendavijver langs de Bedumerweg, is een markant voorbeeld in zijn eigen stad. Daarnaast maakt hij autonoom werk, van uiteenlopende materialen zoals steen, brons en hout. Hij exposeert door heel Nederland bij beeldentuinen en galeries.

Bij de expositie is een grafisch beeldenboekje over het maakproces van Weet de Zon van de Schaduw te koop, vormgegeven door Magdalena Stoeva.

Beperkt aantal bezoekers
Het aantal bezoekers dat tegelijk de tentoonstelling is beperkt. Daarom is het noodzakelijk een e-ticket te bestellen. U kunt elke 20 minuten een tijdslot kiezen, maar u mag de tentoonstelling 30 minuten bekijken.

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
Vrijdag 14 augustus t/m 23 augustus 2020

Inlichtingen: info@groningerkerken. nl