Yentl Flavour - AFGELAST

Datum Krewerd: Kerk Krewerd

Yentl Flavour - AFGELAST

AFGELAST
In het kader van 75 jaar bevrijding op zaterdag 2 mei in de Mariakerk van Krewerd de ‘muzikale voorstelling’ “Reikhalzend naar het leven” rondom het boeiende en aangrijpende leven van de Joodse dagboek-schrijfster Etty Hillesum (1914-1943).

De dagboeken van Etty Hillesum
Etty schrijft haar dagboeken gedurende de bezettingsjaren in Amsterdam Zuid. Hoewel de oorlog een steeds dwingender plaats inneemt, getuigen deze dagboeken van een enorme levenskunst. Zij zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, naar God.

Unieke voorstelling
Deze voorstelling, die op 3 mei 2015 in Warnsveld eenmalig bedoeld gespeeld werd, leverde zo veel bijzondere reacties en momenten van ontroering op dat al meteen de vraag kwam naar meer opvoeringen.

“Reikhalzen naar het leven”, nu op een plek waar deze vertolking van het gedachtegoed van Etty Hillesum bijzonder mooi past en de indringende verwoording van haar waarnemingen extra invoelbaar zal zijn.

De fragmenten uit het dagboek van Etty Hillesum worden afgewisseld door prachtige (met name Jiddische) liederen en instrumentale intermezzo's.

Yentl Flavour
Yentl Flavour bestaat uit:
Anna Maria Roos(zangeres)
Allert van der Heijden (gitarist)
Lizelore Molier (violiste)

Kerk Krewerd